Završen deo infrastrukture u stambenom kompleksu za bezbednjake na Jugovićevu

Izgradnja saobraćajnih površina i javnog osvetljenja u okviru opremanja stambenih blokova 1 i 2 na Jugovićevu, gde niče stambeni blok za bezbednjake, završena je ovog meseca, poručuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
Završen deo infrastrukture u stambenom kompleksu za bezbednjake na Jugovićevu
Foto: 021.rs

Radovi koštaju 331 milion dinara i u okviru njih izgrađeno je šest saobraćajnica ukupne dužine 1,3 kilometara, sa 610 parking mesta, kao i 1,8 kilometara pešačkih i 314 metara biciklističkih staza.

Postavlja se 57 stubova javne rasvete, a kompletan prostor je hortikulturno uređen, navode u upravi i dodaju da je "Novi Sad trenutno najveće gradilište stanova za pripadnike snaga bezbednosti, projekta od nacionalnog značaja". 

Stambeni kompleks obuhvata ukupno 12 stambenih zgrada, sa ukupno 1.972 stana. Izgradnju stanova, kao i komunalno opremanje finansira država, a Grad Novi Sad plaća izgradnju infrastrukture do granice stambenog kompleksa u ukupnom iznosu od 1,4 milijarde dinara.
 
U Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije poručuju da je u toku i izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom za potrebe opremanja stambenih blokova 3, 4 i 5, a vrednost ove investicije je 560 miliona dinara.
 
Podsetimo da je krajem avgusta na ovom gradilištu poginuo jedan radnik, dok su krajem jula zatečeni radnici koji su radili na crno.
  • Stanar

    24.03.2021 16:31
    A gde su kontejneri
    Danima se priča da su plaćeni ali ih još nema
    Ko zateže?
  • Vlada

    24.03.2021 15:24
    @Parking
    A zasto da se gradjani N.Naselja bune zbog njihovog parkinga. Pa oni su sila u ovoj drzavni. Oni su povlascena kategorija koja dobija stanove po povlascenoj ceni. Oni su ti koji ce sutra da batinaju nas kao sto su to radili onomad i svih predhodnih godina.
  • Bike

    24.03.2021 15:23
    Diskriminacija
    Prosto poželim da odem odavde što dalje. Pola Srbije će doći ovde da živi, samo ne znam gde ćemo mi iz Novog Sada. Jer već sad, život u gradu je postao nesnosan. Privilegovana gospoda, bezbednjaci, će platiti 500 evra kvadrat, a mi ostali moramo da platimo tri puta više. Većina njih će drugima izdavati te stanove, jer svoje već imaju. Za deset godina moći će da ih prodaju po mnogo većoj ceni od kupovne. A nas ostale, ko šiša. Ko nam je kriv što nismo bezbednjaci. Ako ovo nije diskriminacija, ja ne znam šta je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti