U Novom Sadu počinje akcija zbog parkiranja u "žutoj traci": Autobusi i policija snimaju bahate vozače, slede prekršajne prijave

Novosadsko GSP poručilo je da će, u saradnji sa saobraćajnom policijom, komunalnom inspekcijom i Gradskom upravom za saobraćaj i puteve, aktivirati kamere u autobusima i snimati vozače i taksiste koji se zaustavljaju u "žutoj traci" ili na autobuskom stajalištu, a na osnovu dokaza biće podnete prekršajne prijave.
U Novom Sadu počinje akcija zbog parkiranja u "žutoj traci": Autobusi i policija snimaju bahate vozače, slede prekršajne prijave
Foto: 021.rs
U GSP navode da se vozači preduzeća svakodnevno u svom poslu suočavaju sa velikim problemom koji se odnosi na zaustavljanje i ostavljanje putničkih automobila, kao i taksi vozila van zakonom dozvoljenog iskrcaja putnika, na autobuskim stajalištima i "žutim" saobraćajnim trakama. 
 
"Onemogućavanjem ulaska autobusa na stajališta, usporava se javni gradski prevoz i sav saobraćaj u gradu. Uz to, ugroženi su i putnici koji ne mogu nesmetano i bezbedno da uđu i izađu iz vozila, a produžava im se i vreme provedeno u javnom prevozu", poručuju u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću.
 
Preduzeće podseća da je Zakonom o bezbednosti saobraćaja zabranjeno zaustavljanje ili parkiranje vozila na stajalištu za vozila javnog saobraćaja i na odstojanju, odnosno rastojanju manjem od 15 metara ispred i iza oznake na kolovozu kojim je stajalište označeno.
  • ja

    26.03.2021 19:21
    Gledam neki dan policija kaznjava ove sto stoje u Jevrejskoj da jedu palacinku iz Balansa. Posle par dana stane i policija tako ali isto da jede palacinke.

    Gledam, razmisljam, nista mi nije jasno...
  • Mastodont

    26.03.2021 17:52
    @Vlada

    Mislim da ta opasnost ne postoji, pošto ja ni ne znam šta ti dođe ta "bicikla", pa teško da bi se našao na njoj. A bicikl vozim umerenom brzinom kroz Zmaj Jovinu svaki dan i nikog do sada nisam udario, pa teško da ću i ubuduće - naravno ne mogu da garantujem za mahnitanje balavaca koji rade šta hoće dok im roditelji gluvare uz kaficu. U tom slučaju, dobrodošao si da svoju priču pokušaš da sprovedeš u delo. Kao što sam već rekao, puno sreće!
  • Novosadjanka

    26.03.2021 17:23
    PA sad...
    Iskreno, kao neko ko već decenijama koristi autobuse da ide u školu i na posao, užasno mi idu na živce nizovi, i to bukvalno desetine i stotine automobila, parkirano u žutoj traci, svaki dan u svako doba dana. Koliko puta je autobus zbog toga zapeo u toj traci i nije mogao da se makne dok smo mi bili nagurani unutra kao sardine na plus 40 ili na zimi dok pola autobusa kašlje jedini na druge, stojeći na jednoj nozi ili već kako... Nemaju mesto za parkiranje, i ne pešači im se od najbližeg slobodnog mesta, pa se parkiraju u žutoj traci i uključe trepćuća svetla, kao pokvario se auto. Ma da, stotine pokvarenih automobila po gradu naročito na Bulevaru Oslobođenja, baš zgodno se pokvarili ispred kafana, restorana i možda kladionica. I treba ih kažnjavati! Ako niste svaki dan prinuđeni da se vozite gradskim autobusom ne možete da razumete koliko problema nama prave ovako "parkirani" automobili. Koliko su autobusi odvratni i prepuni i stvarno ne želite da budete unutra duže nego što mora. A onda naiđe kolona ovakvih i znate da ćete tih 7 stanica da se vozite pola sata. Neka ih kažnjavaju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti