Novosadski aktivista saslušan u policiji zbog tvita u kojem je citirao Đilasa da mu je napadnuta ćerka

Novosađanin Milan Vujić saslušavan je danas nekoliko sati u policijskoj stanici zbog tvita u kojem je citirao lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da mu je neko udario ćerku, saznaje 021.rs.
Novosadski aktivista saslušan u policiji zbog tvita u kojem je citirao Đilasa da mu je napadnuta ćerka
Foto: 021.rs

Vujić za 021.rs navodi da su oko 10 časova dvojica novosadskih policajaca u civilu došla do stana u kojem živi i pozvali ga na informativni razgovor, a da je tek u stanici saznao razlog posete pripadnika MUP-a.

Kako navodi, u tvitu koji je napisao 25. marta oko podneva je spomenuo izjavu Đilasa o tome šta trpe njegova deca.

"Devojčicu Anu je vršnjak udario pesinicom u stomak samo zato što joj je tata Dragan Đilas. To je to, to je tvit, to je #Srbija - napisao je Vujić i u drugom tvitu dodao: "Nije u detetu problem, ni u roditeljima, to je nuspojava toksičnog i agresivnog narativa, horskog obračuna sa neistomišljenicima kojim znamo ko diriguje #JedanČovek."

Ovaj mladić kaže da je mislio da u policiju ide iz nekih drugih razloga, a ne zbog tvita i da se iznenadio kada je od policajaca iz Beograda iz Odeljenja za visokotehnološki kriminal saznao da ga saslušavaju kako bi im pružio informacije o napadu na Đilasovu ćerku Anu.

"Policajci su tražili da im dam informacije o tom događaju, i tek onda sam shvatio zašto sam na informativnom razgovoru. Tada sam im objasnio da sam u tvitu citirao Đilasa i uputio ih na novinske članke na N1, Novoj i drugim medijima koji su to preneli. Oni su to sve zabeležili u izjavi gde sam im objasnio zašto sam to citirao i tako se sve završilo. Čini mi se da su i oni bili iznenađeni zbog čega su dolazili iz Beograda", navodi Vujić za 021.rs.

On kaže da su i policajci bili potpuno profesionalni, ali da ne može da razume kako je neko pomislio da on može da ima informacije o napadu na Anu Đilas, tj. o nečemu što je govorio otac tog deteta.

"Za očekivati je da Đilasa policija pita o tom slučaju, a ne mene koji sam na društvenoj mreži citirao izjavu iz novinskog teksta. Neko ko je poslao policajce da me privedu na informativni razgovor je ili potpuno neinformisan ili je imao druge namere. Mene su priveli kao kriminalca, a mogli su slobodno da me pozovu da dođem do stanice", kaže ovaj mladić za 021.rs

On dodaje i da je od ukućana čuo da su dok je već bio u stanici, na adresu gde živi došli i unformisani policajci da ga potraže, a pretpostavljaju zbog istog razloga.

Podsetimo, aktivista i student Pravnog fakulteta u Novom Sadu, govornik na protestu protiv režima Milan Vujić, pretučen je prošlog avgusta na Bulevaru Evrope dok je vozio bicikl, a kako je tada rekao, napad je bio politički motivisan i zbog tvita, o čemu više čitajte OVDE i OVDE.

 

Stranka slobode i pravde: Kriminalizovani režim svoje privilegije brani zloupotrebom svih institucija i policije

 

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je još jedan dokaz da živimo u državi u kojoj je zabranjeno pominjati ime Aleksandra Vučića privođenje Milana Vujića iz Novog Sada, koji je na društvenim mrežama ponovio izjavu Dragana Đilasa iz nedeljnika "Vreme" o napadu na njegovu maloletnu ćerku.
 
"Angažovanje policije iz Beograda u Novom Sadu, kao i to što je Vujić zadržan u policiji pet sati samo zbog serije od nekoliko tvitova, pokazuje da će ovaj nestručni, bahati i kriminalizovani režim svoje privilegije braniti zloupotrebom svih institucija i policije", navodi se u saopštenju.
 
U SSP ocenjuju da je nedopustivo da se u bilo kojoj slobodnoj zemlji ljudi vode u policiju zato što se bune protiv nasilja nad decom, o čemu je javnost obavestio otac.
 
"Svi koji učestvuju u ovakvom maltretiranji građana će, u skladu za zakonom, morati da objasne nezavisnim pravosudnim organima po kom osnovu su privodili ljude i ko im je to naredio i tek kada se utvrdi svačija odgovornost za ovakve poteze Srbija će postati slobodna zemlja u kojoj je bezbednost i briga za svako dete obaveza svakog od nas", ističe se u saopštenju. 
  • Pedja Valjevo

    27.03.2021 15:49
    SS-SNS.
  • BoeserWolf

    27.03.2021 15:11
    Pa decko sta si ti mislio.
    Da si silovao nekog mogao bi da biras kad ces u tuzilastvo da dajes izjavu, nema hapsenja i ostalih kerefeka.
    Ili je to samo za privilegovane "opozicionare"
  • Pera

    27.03.2021 00:53
    Hrabar
    Ovaj nagovara decu da beze a on ne bezi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.