Preminuo Lemi Posavec, poznati novosadski kolekcionar oldtajmera

Poznati kolekcionar oldtajmera Milan Lemi Posavec preminuo je u nedelju uveče, 28. marta, u 70. godini života.
Kako je preneo portal vrelegume.rs, napustio nas je jedan od stvaralaca domaće oldtajmer scene.
 
Kao tinejdžer biva neizlečivo zaražen automobilizmom, a posebno je voleo one marke "opel".
 
Bavio se različitim zanimanjima, od auto-škole, preko suvlasnika picerije, do uspešnog privrednika. Tokom devedesetih počinje da nabavlja automobile iz svoje omiljene epohe 1960–1975. i da ih restaurira uhlebljujući majstore na potezu od Subotice do Zemuna.
 
Najčešće su to bili "opeli" iz šezdesetih, a posebno "kadett B", koji je posedovao praktično u svim postoječim karoserijskim izdanjima. Naročito je bio ponosan na raritet iz generacije "kadett C – aero".
 

Tužna srca obaveštavamo pratioce naše stranice da nas je danas, u 70-oj godini života, iznenada napustio naš veliki prijatelj Milan Posavec Lemi. Počivaj u miru druže..

Posted by Youngtimer Srbija on Недеља, 28. март 2021.
 
U tom periodu počinje da organizuje i skupove oldtajmera, te da povezuje ljude. 
 
"Prošavši kao mehaničar sve automobile iz omiljenog mu perioda, u svakom trenutku, znao je sve njihove posebnosti, a što se tiče, tehničkih karakteristika, performansi, pa i njihovih cena u Nemačkoj iz recimo neke 1972. Dokazao je da poseduje fotografsku memoriju, stranica stručnih časopisa koje za četiri decenije sakupio više hiljada primeraka", piše portal Vrele gume.
 
 
Sa sinovima Ivanom i Tihomirom osnovao je klub "Diplomat Classic", iz kog su proistekla mnoga uspešna udruženja ljubitelja istorijskih "opela". 
 
Od njega se oprostilo i Udruženje "3D svet", kojem je cilj očuvanje Petrovaradinske tvrđave, navodeći da je Lemi u svojoj mladosti izmislio i opasnu igru "Zid smrti", koja se vozila po bedemima Heksagona, a u kojoj niko nije nastradao. 
  • Lola

    25.04.2021 13:25
    Najlon
    Lemi još uvek mislim da ću te sresti na
    Najlonu ....
  • X J avier

    31.03.2021 20:23
    Pozdrav iz Nemacke
    Nekad su nam pokojni blizi nego zivi.
    Naka mu je laka zemlja
  • Andrea

    29.03.2021 23:14
    Bio si Drugar, Covek, podrska i lepa rec... hvala sto si me naucio da vozim muski, za volanom i u zivotu. Hvala zivotu, sto mi te darovao.... ziveces zauvek u mom srcu, dobri Covece!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti