Tender za uređenje parkinga i rasvete kod Instituta u Sremskoj Kamenici

Novi Sad je raspisao tender za radove na uređenju parkinga i javne rasvete kod kompleksa Instituta u Sremskoj Kamenici, saznaje 021.rs.
Tender za uređenje parkinga i rasvete kod Instituta u Sremskoj Kamenici
Foto: 021.rs

U javnoj nabavci Uprave za građevinsko zemljište i investicije se navodi da je planirana rekonstrukcija postojećih saobraćajnih površina, kao i uređenje dodatnih parking mesta. Koliko se može videti iz projekta, nije predviđeno značajnije povećanje parking mesta i u planu se vidi samo 10 novih mesta.

Ukupno će biti asfaltirano oko 3.000 kvadrata, kao i postavljeno gotovo 300 kvadrata behatona na pešačke staze i 39 stubova javne rasvete. 

 U konkursnoj dokumentaciji se navodi da je predviđeno i da se sagrade ograde na rampama za osobe sa invaliditetom, premeste ulazne i izlazne rampe i montažni kiosk.

Vrednost radova je procenjena na 26.666.666,67 dinara bez PDV-a, a rok za dostavaljanje ponuda je 16. april.

  • zaposlen na Institu

    31.03.2021 08:16
    Malo je to
    Ko nikad nije bio na tom parkingu, ne zna koliko nedostaje parking mesta. Od priča sa garažom na sprat, spalo se na 10 novih parking mesta. Da nije tužno, bilo bi smešno.
    Zajedničke službe sva 3 Instituta, koje bi trebale da održavaju taj parking, ne rade ništa. A ljudi jesu generalno stoka jer bacaju svoje đubre svuda okolo. Ako dolazite gore svaki dan kao zaposleni, ili povremeno kao pacijent, možete videti smeće kroz koje raste nova trava, jer nema ko da ga pokupi, kao ni staro sasušeno i otpalo granje. O rupama u asfaltu ne vredi ni pričati, jer ima više rupa nego asfalta. Jedino što zajedničke službe rade je da naplaćuju parking i to je sve.
    Ovako NIKAD nije bilo prvljavo i neuređeno otkad postoji Institut. Mada, s obzirom ko je na vlasti, svi su izgledi da će i ovako loše stanje postati još gore, jer dok se pojedini ugrade u tender, zemljani parking nam ne gine.
  • g2

    31.03.2021 02:21
    Ne preterujte, jadno je manje više sve na Institutu pa i taj parking koji ne liči ninašta.
    Neka urade bar nešto.
  • Pacijent

    30.03.2021 22:32
    Ne vidim zašto je u ovoj situaciji najpreči parking. On postoji, naplaćuje se i ovako. Zar nije pametnije kupiti za taj novac neku opremu za bolnicu? Institut ima delove koji se raspadaju, a tamo leže bolesni ljudi, zar automobili treba da imaju bolje uslove od ljudi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti