Nakon pisanja 021: Povučena odluka o povišicama za članove komisije u Sremskim Karlovcima

Sporna odluka o udvostručenju naknada članovima Komisije za planove u Sremskim Karlovcima povučena je iz procedure donošenja nakon pisanja 021.rs.
Nakon pisanja 021: Povučena odluka o povišicama za članove komisije u Sremskim Karlovcima
Foto: 021.rs
Ova odluka našla se na dnevnom redu Skupštine opštine, koja je održana juče popodne, ali se akt nije razmatrao jer ju je Opštinsko veće povuklo uoči otvaranja rasprave.
 
Podsetimo, 021.rs je prošle nedelje obelodanio planove lokalnih čelnika da se Rešenje o obrazovanju i imenovanju komisije za planove opštine Sremski Karlovci izmeni tako što će se iznos naknade za članove ovog tela gotovo udvostručiti - sa sadašnjih 3.000 na fiksnih 6.000 dinara, koliko ne dobijaju ni članovi komisije s istim zadatkom u Novom Sadu.
 
Ovu komisiju ima svaka lokalna samouprava i čine je predsednik, zamenik, članovi i sekretar. Njihovi zadaci su razmatranje urbanističkih akata, a za svaku održanu sednicu imaju pravo na naknadu koju određuje opštinsko veće. Dok se sve opštine mahom drže istih praksi - predsednik dobija oko 10 odsto, a ostali članovi pet odsto iznosa prosečne plate, u Sremskim Karlovcima se došlo na ideju da se ovaj iznos fiksira i uveća tako što će cela komisija dobijati po 6.000 dinara na svakoj sednici. 
 
U šturo napisanim izmenama ove odluke, a koje nisu sinoć usvojene, navodi se da se "ukazala potreba za usklađivanjem iznosa imajući u vidu složenost rada predsednika i članova komisije", bez drugih detalja i obrazloženja.
 
Kako nezvanično saznajemo, spremnost da se članovima ove komisije udvostruče naknade nije naišla na odobrenje pojedinih viših funkcionera u opštini, koji su bili iznenađeni potezima partijskih kolega.
 
Bez obzira na to, izmene ovog rešenja uskoro se moraju usvojiti. Njima se predviđaju i izmene u članstvu komisije, ali je nepoznato da li će se lokalni funkcioneri na kraju ipak odlučiti da krenu i u povećanje iznosa naknada i time prestignu "kolege" u Novom Sadu, koje nesumnjivo imaju više posla s planskim dokumentima.
  • General

    01.04.2021 15:43
    Da li neko zna koliko putovanja je realizovano 2018/2019/2020 iz budžetskih para bas tih Karlovaca? Koliko avionskih karata i destinacija je plaćeno. Čim je dotični izgubio funkciju dobar mu je i Zlatibor ali i to idu preko stranke jer su svi naprednjaci tamo kao ikebana.
  • Đura

    01.04.2021 14:14
    Bravo za 021. Treba kontrolisati hoštaplere. Veliki su to prevaranti. Nisu oni ušli u politiku sa namerom da pošteno zarade svoju platu.
  • Ccc

    01.04.2021 12:58
    APP
    Kakvi likovi ja ne verujem... Oni probali, pa ako prodje, prodje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti