VIDEO: Studenti pravili veliku žurku u Kampusu, pa ostavili gomilu smeća

Jutro nakon velike žurke koju su u Kampusu organizovali studenti, u dvorištu kod Studentskog doma "Slobodan Bajić" ostala je velika količina smeća.
VIDEO: Studenti pravili veliku žurku u Kampusu, pa ostavili gomilu smeća
Foto: 021.rs
Kako je javio jedan čitalac, koji je prosledio fotografiju, oko šest sati ujutru kod popularne fontane u Kampusu bilo je mnoštvo smeća. 
 
Studenti su juče proslavljali 4. april, Nacionalni dan studenata. Nekoliko hiljada studenata okupilo se i na Novom Beogradu, gde su slavili.
 
 
Dan studenata proslavlja se tradicionalno 4. aprila u znak sećanja na studentske demonstracije 1936. godine tokom kojih su protestovali studenti iz Beograda, Zagreba, Ljubljane, Skoplja i Subotice. Student koji je poginuo tog dana je Žarko Marinović i u njegovu čast ovaj dan se i obeležava.

Komentari 109

  • N.Sad

    07.04.2021 14:42
    Zašto nisu upotrebljeni vodeni topovi kao u Francuskoj? Kažu da je Francuska demokratska država a to znači da smo mi ,,banana" država takvu nam prave oni za koje kažu da su budućnost Srbije. FUJ gadi mi se budućnost koju nam oni nude.
  • dijasporac

    06.04.2021 17:11
    Sta se cudite kakva vam je omladina, uvek je vecinom takva bila a uzori su im bili stariji. Nekad je 4-5% stanovnistva studiralo, danas je to poprilicno veci % ali do toga nije doslo postepeno dizanjem nivoa obrazovanja nego masivnim upisima, ko plati moze da studira a i kriterijumi za budzetsko studiranje su srozani. Uzgred, ne znam koliko dugo zivite u NS ali ja se secam da su 70-80-tih ("zlatno" doba Ujvideka) prilazi gradu bili zatrpani divljim deponijama, kao deca smo isli da beremo palacke uz zrenjaninski ili temerinski put i kroz shut i smece smo se probijali do kanala i bara. Tako je bilo i u svakom vojvodjanskom selu, utrine i letnji putevi su bili "krsteni" svim i svacim. Grad je i tad bio zaprljan, zapisan, pun pikavaca, papira i zvakacih guma na betonu, secam se da mi je bio shok kad sam video kako je Pesta cista. A Tpitam se da li se neko seca na sta je licila Tvrdjava 70-tih?

    I 80-tih su se slusali narodnjaci po studentskim domovima, posecivao sam kolege u studenjaku na NBGD i drugim BG domovima, Lepa Brena i Safet Isovic su bile mnogo popularniji od Haustora i EKV, da se ne lazemo. I tad su domovi bili okupirani Crnogorcima i Bosancima, i tad je tamo bila seljana. Nista ovo danasnje nije novo, nisu danasnji studenti ni neodgovorniji od ondasnjih, mladost cesto ne razmislja, bitno je provesti se i ne propustiti nesto. Samo smo mi stariji i nefleksibilniji a i totalno ludo je vreme.

  • Ivan

    06.04.2021 16:43
    Kad procitam u komentarima "buduci akademski gradjani" tacno se najezim. Stanje na univerzitetu u NS je takvo da svaka budala koja izrazi zelju da upise fakultet moze to, jer ima gomilu smerova i gomilu slobodnih mesta na njima. Akademski gradjanin je fraza iz nekog starog vremena kada se zavrsen fakultet zapravo vrednovao. Ako su nam akademski gradjani svi menadjeri i zastitari zivotne sredine koji zavrsavaju fakultete sa jednim okom zatvorenim, necemo daleko dogurati kao drustvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti