Vučić: Za dve nedelje kamen temeljac za kovid bolnicu u Novom Sadu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u roku od 14 dana biti postavljen temeljac za izgradnju nove kovid bolnice u Novom Sadu, koja će biti izgrađena za četiri meseca.
Vučić: Za dve nedelje kamen temeljac za kovid bolnicu u Novom Sadu
Foto: Marija Erdelji
"Rešavamo sad papirologiju, bolnica će imati 600 ležajeva, od toga 200 intenzivne nege i izgradićemo je za četiri meseca", kazao je večeras Vučić.
 
Dodao je da će kovid bolnica u Novom Sadu biti izgrađena na isti način kao bolnice u Batajnici i Kruševcu, kao i da će biti nešto veća od kruševačke bolnice.
 
Kako je 021.rs ranije danas objavio, kovid bolnica u Novom Sadu gradiće se na Mišeluku, a nakon pandemije će verovatno služiti kao Gradska bolnica. Za sada nema procene koliko bi gradnja mogla da košta. 
 
Gradonačelnik Miloš Vučević je za 021 objasnio da će bolnica biti izgrađena nedaleko od potkovice na petlji Mišeluk, koja je uglavnom poznata kao mesto na kom se okupljaju ljubitelji motora i automobila. Zemljište je od tog mesta udaljeno oko 120 metara u pravcu Petrovaradina.
 
Urbanisti su, kako se 021.rs uverio, u planovima naveli da bi ta lokacija bila najpogodnija za gerontološki centar, tako da, ukoliko se izgradi bolnica, biće slične namene. Više pročitajte OVDE.
  • Rodjo

    08.04.2021 09:03
    Naredi
    Predsednice, da se izmesti i ukloni smetliste grada, sramota cele drzave samo ako VI , naredite to ce se uraditi...
  • Gega4160

    06.04.2021 11:45
    Provereno
    Obe parcele su vlasništvo grada
  • Mia

    06.04.2021 10:50
    @Zzx
    Ako to rade zbog izbora, smestili su sami sebi... To im je dodatni minus za izbore. Većina Novosađana je besna što će u buduću Gradsku bolnicu morati preko Dunava, na Mišeluk.
    Jer kad se izgradi ra bolnica na Mišeluku, lekari opšte prakse će morati Novosađane da upućuju u nju, a ne u Klinički centar Vojvodine, koji će ostati bolnički centar za građane cele Vojvodine. Gradska bolnica se i gradi da se rastereti Klinički centar Vojvodine. Dakle, za svaki pregled specijaliste, za svako snimanje, za svaku laboratorijsku analizu, Novosađani će ubuduće morati preko Dunava, na Mišeluk!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti