FOTO, VIDEO: Pogledajte gde će se graditi kovid bolnica u Novom Sadu

Kovid bolnica u Novom Sadu, za koju je planirano da kasnije postane Gradska bolnica, biće izgrađena na Mišeluku.
FOTO, VIDEO: Pogledajte gde će se graditi kovid bolnica u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je na pitanje 021.rs odgovorio da će bolnica biti izgrađena nedaleko od potkovice na petlji Mišeluk, koja je uglavnom poznata kao mesto na kom se okupljaju ljubitelji motora i automobila. Zemljište je od tog mesta udaljeno oko 120 metara u pravcu Petrovaradina. Kako gradonačelnik dodaje početak radova očekuje se oko 20. aprila.
 
Prema gradskim urbanističkim planovima na pomenutoj lokaciji je planirano da na oko 30.000 kvadratnih metara nikne trospratni objekat sa parkom, namenjen javnm službama. Urbanisti su, kako se 021.rs uverio, u planovima naveli da bi ta lokacija bila najpogodnija za gerontološki centar, tako da, ukoliko se pretvori u bolnicu, biće slične namene. 
 
 
Na skretanju sa puta iz Petrovaradina ka Mišeluku, kako su se uverili reporteri 021.rs,  postavljene su mašine koje rade na ovom delu puta. Pretpostavlja se da mašine rade na uklanjanju bankine, te osposobljavanju ovog dela puta za pristup mašinama i kamionima koji bi trebalo da učestvuju u izgradnji Kovid bolnice.
 
Na zemljanom putu koji vodi do mesta gde je planirana izgradnja bolnice, nasute su nove količine šljunka, verovatno kako bi potrebna mehanizacija lakše pristupila lokaciji.
 
 
Da podsetimo, gradnju kovid bolnice u Novom Sadu, sa intenzivnom i poluintenzivnom negom, iznenada je najavio predsednik Aleksandar Vučić. Tom prilikom on je dodao i da će u roku od 14 dana biti postavljen kamen temeljac za igradnju bolnice.
 
"Rešavamo sad papirologiju, bolnica će imati 600 ležajeva, od toga 200 intenzivne nege i izgradićemo je za četiri meseca", rekao je predsednik u ponedeljak. 
 
On je dodao i da će kovid bolnica u Novom Sadu biti izgrađena na isti način kao bolnice u Batajnici i Kruševcu, kao i da će biti nešto veća od kruševačke bolnice.
 
Kako je najavljeno, bolnica bi posle pandemije mogla da postane Gradska bolnica.
  • Ayowen

    01.05.2021 19:53
    80% stanovnika zivi na backoj strani jer ne mogu da priuste da zive na sremskoj.....a sto se tice poreza gradjana, malo vise placaju gradjani srema koji zive u kucama nego vecina Novosadjana u svojih 40 kvadrata u gradu....
  • Licno Ja

    23.04.2021 22:12
    HVALA Vucicu
    Mislio sam da nikada ovo necu izgovoriti, ali HVALA jos jednom legendo!
    Na prodaju zemlja na miseluku, gradjevinska zona sa dozvolom! Najzad!!!
  • Feral Cat

    20.04.2021 12:07
    laboratorija
    Zašto Novi Sad ne dobije laboratoriju "Vatreno oko" kao što su dobili Beograd i Niš?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti