FOTO, VIDEO: Predstavljeno 29 novih autobusa GSP-a koji će uskoro saobraćati ulicama Novog Sada

U garaži GSP-a na Futoškom putu danas je predstavljeno 29 novih autobusa koji su nedavno isporučeni gradskom prevozniku od strane turske kompanije BMC.
FOTO, VIDEO: Predstavljeno 29 novih autobusa GSP-a koji će uskoro saobraćati ulicama Novog Sada
Foto: 021.rs

Radi se o 24 solo i pet zglobnih autobusa sa pogonom na prirodni gas koji su kupljeni preko kredita od sedam miliona evra koji je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dala Novom Sadu. O tome više OVDE.

Ovo su moderni autobusi koji već postoje u voznom parku GSP-a, a radi se o poslednjem kontigentu od preko stotinu autobusa koje je Novi Sad kupio u poslednjh godinu i po dana, a o čemu detaljnije možete čitati OVDE.

Predstavljanju autobusa koji će za nekoliko dana izaći na gradske i prigradske linije pošto se završi tehnički prijem, prisustvovao je deo vrha gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem. On je ovom prilikom naveo da nastavljaju sa nabavkom novih vozila za GSP i da su u toku dogovori sa EBRD o kupovini prvih 10 električnih autobusa po ceni od tri miliona evra.

"Radimo i na rekonstruisanju radionice GSP-a koja nije obnavlјana 50 godina, zatim na uvođenju elektronske naplate karata, a u toku je i faza nabavke 10 električnih autobusa", rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Direktor GSP-a Ivan Radojičić je ocenio da je nabavkom ukupno 100 novih vozila sistem javnog prevoza grada dignut na viši nivo tako da građani imaju priliku da se voze u bezbednijim, ekološki modernijim, sigurnijim i komfornijim vozilima.

"Sa aspekta preduzeća izuzetno nam je važno i da su sva nova vozila na prirodni komprimovani gas, što omogućava značajnu uštedu od preko 20 miliona dinara na mesečnom nivou, koja je pogotovo bitna u momentima kada smo zahvaćeni pandemijom", naveo je Radojičić.

On je dodao i da će dolaskom ovih 29 autobusa isti toliki broj starih vozila biti rashodovan.

  • Radnik gspa

    08.04.2021 06:57
    Ne pise nigde koliko ih je ispravnih ... Kad su dosli turski mercedesi kasnili su sa slikanjem pa se u medjuvremenu od nekoliko dana pokvarilo nekoliko pa su morali da ih slepaju iz radionice da bi se gradonacelnik slikao s njima.... Jutros 2 autobusa bmc neispravna, niko ne zna sta im je... Svaki dan radnici bmca i mercedesa su u firmi i popravljaju ih dok traje garancija, kad istekne sta cemo s njima? Tuzno je sto sva nova vozila ne mogu da zaradjuju novac vec stoje mesecima pokvarena u firmi... Dobro ste procitali.
  • Ucitelj splinter

    08.04.2021 06:00
    Jgspns
    Podrska za Ivana ...divan momak
  • Nemanja

    07.04.2021 22:24
    Kakva sprdnja. Normalno je da se obnavlja vozni park. Nije normalno natrpavanje zgradama u Novom Sadu. Nije normalno parkiranje u Novom Sadu. Nije normalna ona deponija preko puda Rode na auto putu. Nije normalan smrad kanalizacije na tom istom mestu. Novi Sad je nekad bio lepo mesto za život. Sad sve manje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti