Galens planira dvanaestospratni stambeni soliter na mestu Dnevnikove štamparije

Kompanija Galens planira da sadašnju zgradu Dnevnika rekonstruiše i nadzida sa 10 na 12 spratova, dok će na mestu dvospratne štamparije graditi dvanaestospratnicu.
Galens planira dvanaestospratni stambeni soliter na mestu Dnevnikove štamparije
Foto: 021.rs

To se navodi u urbanističkom planu koji se nalazi na ranom javnom uvidu. Skupština je na takav plan dala saglasnost na decembarskoj sednici, o čemu je 021.rs pisao na OVOM LINKU.

Kako može da se vidi iz teksta izmena dela Plana generalne regulacije novog gradskog centra sa okruženjem, koje se odnose na lokalitet Dnevnika, novi dvanaestospratni objekat gradiće se na mestu štamparije i dvorišta.

U dokumentu se navodi da je planirano da nadograđena zgrada Dnevnika, te nova višespratnica na mestu štamparije, budu spojene, te da 51 odsto celine bude namenjeno poslovanju, a 49 odsto za stanovanje. To je značajna novina s obzirom na to da u ovom delu Bulevara oslobođenja do sada nije bilo stanova.
 
Deo za poslovanje predviđen je u sadašnjoj Dnevnikoj zgradi, koja će biti nadograđena, a manji deo nalaziće se u prizemlju budućeg solitera na mestu štamparije.
 
Predviđeno je da novi kompleks ima 47.000 kvadratnih metara, od čega će na poslovno-stambeni deo "otpadati" 31.000, dok će ostatak biti garaža. Prostor na kojem se planira ovaj kompleks u svojoj osnovi ima nešto više od 6.000 kvadratnih metara.

Štamparija će se srušiti a ispod nje će biti podzemna garaža na tri nivoa. Nova zgrada na mestu štamparije biće izgrađena u više nivoa sa maksimalnom spratnošću od 12 spratova, a s obzirom na to da će imati mansardu biće u visini trinaestospratnice. Sadašnja zauzetost parcele je 39,4 odsto, a nakon izgradnje novog kompleksa biće 75 odsto.
 
Plan možete da vidite na sajtu Urbanizma OVDE, u prostorijama ovog preduzeća na Bulevaru cara Lazara 3 i u Mesnoj zajednici "Žitni trg" u Dimitrija Avramovića 8.
 
Primedbe i sugestije na plan mogu da se pošalju do 19. aprila Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove u Školskoj 3.
  • observer

    30.05.2022 17:16
    Jedan narod, mnogo vrsta
    U Smrdistanu svaki grad ima svoj Galens. Sve su to poštene i vredne kompanije koje svašta dobro rade za dobrobit građana. Narod ih, tu i tamo, ne voli, ali uvek nepogrešivo glasa za one koji podržavaju galense i dele profit s njima. Što se tiče onih koji su došli iz Bosne, oni dokazuju zašto svi Srbi nisu isti. Sad osećate na sopstvenim leđima u čemu je ta razlika. Uživajte.
  • /

    11.04.2021 13:47
    /
    @Blumun
    na tom tvom raskosu na mestu trscara se vidi pukotina na fasadi

    prodji tuda pa vidi
  • Posmatrač

    11.04.2021 12:12
    botovi
    Da li je moguće da i privatne firme imaju svoje botove? Ili su državni botovi pozajmljeni privatnoj firmi na korišćenje? Kakav li je osećaj od čoveka postati instrument za botovanje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti