FOTO: Naknadno objavljene izmene u rokovima za dogradnju zgrade Socijalnog

Prvo na građevinskoj tabli, a tek posle na papiru - tako je pomeren rok za završetak radova na dogradnji objekta PIO fonda na Žitnom trgu, pokazuje tek sada objavljen aneks ugovora sa izvođačima radova, vrednih više od pola milijarde dinara.
FOTO: Naknadno objavljene izmene u rokovima za dogradnju zgrade Socijalnog
Foto: 021.rs
Kako je 021.rs otkrio krajem marta, novi i dugoočekivani rok za završetak ovih radova je 5. septembar ove godine, što je datum koji se pojavio na prepravljenoj građevinskoj tabli na gradilištu, ali bez valjanog obrazloženja.
 
Naime, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje nije pravovremeno objavio aneks ugovora sa izvođačem (GAT i grupa podizvođača), što je praksa kad dođe do izmena u originalnom ugovoru. Tako nije bilo poznato zbog čega se sa završetkom radova ponovo kasni.
 
U danas objavljenom aneksu ugovora navodi se da će radovi trajati ukupno 797 dana, umesto prvobitno planiranih 540 dana, što se poklapa sa novim datumom završetka ovog projekta. 
 
 
"Potreba za izmenom nastala je zbog okolnosti koje savestan naručilac nije mogao da predvidi, a koje su: obustava radova na obezbeđenju temeljne jame, iznalaženje rešenja oko pridruživanja temelja susednih objekata, podbetoniravanje temelja susedne zgrade Direkcije pokrajinskog fonda u osi "D", izmeštanje instalacija iz zone iskopa i zone rampe, radovi na krajcovanju betona duž ose "D", ograničenja prouzrokovana visusom COVID-19, vremenske neprilike kada izvođač radova nije mogao izvoditi radove na otvorenom, kao i saglasnost novosadske toplane na projekat za izvođenje u termomašinskom delu", navodi se u aneksu ugovora koji je u primeni i pre nego što je bio objavljen.
 
Radovi su blokirali gotovo ceo trotoar i oterali građane na kolovoz.
 
Detaljnije o priči koja je počela još 2016. godine i odužila se zbog administrativnih prepreka i raznih odugovlačenja čitajte u OVOJ PRIČI.
  • Kao ivo lola skola

    09.04.2021 12:59
    Pjv
    Isti su i skolu radili al bas dugo pa ce i socijalno pa sns su samo da zavrse dok su na vlasti a da vrtic u pap pavla isto dugo ma bice to i brze i bolje al samoda se nestrusi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti