Blago opada broj kovid pacijenata na lečenju u Novom Sadu

Danas je blago smanjen broj kovid pacijenata u Novom Sadu.
Blago opada broj kovid pacijenata na lečenju u Novom Sadu
Foto: Marija Erdelji
Na bolničkom lečenju nalazi se njih 390, odnosno petoro manje nego juče. Na respiratorima je 31 kovid pacijent, što je isto kao dan ranije. 
 
Pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine smešteno je 303 obolelih od kovida, od kojih je 22 na mehaničkoj ventilaciji.
 
Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici se leči 87 pacijenata, od kojih je devetoro na respiratorima. Nije poznato koliko je pacijenata u međuvremenu otpušteno sa lečenja ili preminulo, jer zdravstvene ustanove ne objavljuju te podatke još od početka epidemije.
 
Podsetimo da je prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu povećan i ukupan broj obolelih od kovida, pa ih je sada više od 5.200.
  • @Dule

    10.04.2021 12:19
    Šta pričaš
    Pa ako su ih vodili u druge gradove na lečenje i tamo su umrli, nisu ih tamo sahranili. A i to odvodjenje nije bilo u poslednja tri meseca ove godine koja treba uporediti sa istim mesecima prošle godine. Dobra je ideja. Vredelo bi porediti na osnovu broja sahrana prva tri meseca ove i prošle godine. Nije ni velik posao. Daš trojici da svako uradi po 1 mesec. Za dan, dva, tri sve bi bilo sabrano.
  • Simonida

    10.04.2021 12:03
    @Dule
    Ako se neko i lečio u BG, sahranjen je u NS ako je preminuo.
  • Dule

    10.04.2021 11:08
    @Molba
    Besmisleno je pratiti datume i broj sahrana ako se zna da se više puta u toku prošle godine dešavalo da se pacijenti dovode ili odvode iz kliničkog centra u Novom Sadu i vode u Beograd ili manja mesta u zavisnosti od situacije i broja obolelih, što dovodi do toga da ne možemo imati merodavne informacije, npr Novi Sad je u nekom piku prošle godine zbog prepunosti bolnica u Beogradu primao njihove pacijente. Za neke preciznije informacije bi moralo da se gleda u medicinski karton i gde ko živi od kovid pacijenata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti