Novi semafor u Ulici Narodnog fronta od danas u funkciji

Novopostavljeni semafor na pešačkom prelazu u Ulici Narodnog fronta kod broja 52 biće pušten u redovan rad u utorak, 13. aprila, u 10 časova, navodi se u saopštenju Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.
Novi semafor u Ulici Narodnog fronta od danas u funkciji
Foto: 021.rs
"Zbog velike frekvencije saobraćaja i relativne blizine škole i predškolske ustanove postojala je opravdana potreba za semaforizacijom ovog pešačkog prelaza. Postavljanjem svetlosne signalizacije omogućeno je bezbednije kretanje pešaka i biciklista preko saobraćajnice sa četiri saobraćajne trake", kažu u toj upravi.
 
Dodaju da su, prilikom radova na postavljanju semafora, delimično rekonstruisane pešačke i biciklističke staze u blizini prelaza sa obe strane kolovoza, dok je pristupačnost obezbeđena i izgradnjom rampi i taktilnih ploča.
 
Biciklistički prelaz je označen crvenom bojom čime je, navode iz Gradske uprave, postao značajno uočljiviji za sve učesnike u saobraćaju.
 
Novi semafor će raditi u "detektorskom režimu", odnosno pešaci će pritiskom na taster najaviti pojavu zelenog svetla.
 
Za postavljanje ovog semafora u budžetu Grada izdvojeno je 9,2 miliona dinara, a iz Uprave najavljuju da će uskoro biti postavljeni semafori na još dva pešačka prelaza - u Futoškoj i Jevrejskoj ulici.
 
Iz Gradske uprave apeluju na vozače da dodatno obrate pažnju na novopostavljeni semafor.
  • Petrovaradin

    13.04.2021 23:11
    A kada ce se postaviti neki semafor u Petrovaradinu, da kamiondzije malo prikoce dok jurcaju???
  • Aquos

    13.04.2021 12:28
    Hoće li doći Vučić da otvori semafor!!!???Red je da Vučić otvori sve semafore i poljske toalete po šumama da narod ima gde da se olakša!!!
  • Hm

    13.04.2021 10:26
    Hoće li se pronaći bar jedan dovoljno inteligentan zaposleni da sinhronizuje semafore na najprometnijim bulevar ima. U Bg prođeš u najvećem špicu lepo kroz zeleni talas. A u Novom Sadu I kada nema nikoga od semafora do semafora uvek te kači crveno. Dajte ljudi bar toliko malo truda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti