Povećanje broja novih slučajeva korone u Novom Sadu, rast i u Vojvodini

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 888 novih slučajeva korona virusa. Dan ranije bilo ih je 465.
Povećanje broja novih slučajeva korone u Novom Sadu, rast i u Vojvodini
Foto: 021.rs
Najveći broj novoobolelih registrovan je u Novom Sadu, 213. Dan ranije bilo ih je 141.
 
To je novi porast posle uobičajenog pada broja novoobolelih tokom vikenda.
 
Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine ističući da ovu situaciju smatra krajnje nepovoljnom i očekuje produženje epidemijskog talasa. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 17.536, za oko četiri hiljade manje nego pre.
 
Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.713, u Pančevu više od 1.500, u Subotici ih je trenutno više od 1.200, a u Zrenjaninu više od 1.100.
 
U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Podsetimo, ukupno 369 pacijenata nalazi se na lečenju od posledica virusa korona u novosadskim bolnicama. To je blagi pad broja hospitalizovanih u odnosu na juče, kad je na lečenju bilo 374 zaraženih.
 
Na raspiratorima se nalazi 30 pacijenata, jedan manje u odnosu na ponedeljak. U Kliničkom centru Vojvodine smešteno je 280 obolelih od kovida, a 20 pacijenata je u teškom stanju i na respiratoru.
 
Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici se leči 89 pacijenata, a na respiratoru je deset zaraženih. Nije poznato koliko je pacijenata u međuvremenu otpušteno sa lečenja ili preminulo, jer zdravstvene ustanove ne objavljuju te podatke još od početka epidemije.
  • Pera

    14.04.2021 05:32
    Nepoznato
    Postoje veoma protivrečni podaci o procentu zaraženih i broju hospitalizovanih medju onima koji su primili obe doze vakcine. Bilo bi dobro da znamo istinite podatke o tome. To bi, ili vratilo poverenje u vakcine, ili bi bar znali kako stojimo. Pogotovo iz razloga što je većina vakcinisana kineskom vakcinom. Dakle otvoreno reći. Npr. 65% štiti od zaražavanja, toliko i toliko od teških oblika. Ljudi bi to prihvatili. Bolje nemamo. Samo jedna nacija je uspela da masovno vakciniše populaciju Pfizer i Moderna vakcinama, za ostale je to misaona imenica i još dugo će tako i ostati. Ovako se stvara prostor za sumnju da li uopšte mrtva vakcina pruža bilo kakvu zaštitu.
  • Sofija.

    14.04.2021 01:33
    Pozitivnost.
    U Novom Sadu se kreće od 4% do 6% što nije puno kao što Beograd kao najveći grad ima 21-24%.


  • V

    14.04.2021 00:58
    Koliko ima vakcinisanih u NS?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti