Manji pad broja kovid pacijenata u Novom Sadu

U novosadskim bolnicama danas je smanjen broj pacijenta obolelih od kovida.
Manji pad broja kovid pacijenata u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Na lečenju je 363 ljudi, što je 16 manje nego u četvrtak. Na respiratoru je 35 pacijenata, što je za šest manje nego dan ranije.

Gledano pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine leči se 275 kovid pacijenata, odnosno 15 manje. Među ovim pacijentima njih 26 je na mehaničkoj ventilaciji, što je pet manje.

Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici na lečenju je 88 pacijenata, što je za jedan manje. Na respiratorima je devet osoba, odnosno jedna manje nego dan ranije.

Nije poznato koliko je pacijenata od juče primljeno na lečenje, a koliko otpušteno, odnosno da li je neko u međuvremenu preminuo, jer ove podatke novosadske zdarstvene ustanove ne saopštavaju više od godinu dana od početka epidemije.

  • Milan.

    16.04.2021 15:46
    Prvo vakcina nije obavezna za stanovništvo, niko od nas lekara NEMA prava da teramo svoje pacijente da se vakcinišu, kao drugu treba nam još godina i godina da bi znali sve detalje o SARS-COV-2 a to ćemo verovatno saznati kao i špansku groznicu posle puno godina.


    Vakcina jeste ulaz u sporadične slučajeve i vraćanje iole normalnog života.
  • jasna

    16.04.2021 15:28
    ja
    S Normalno da nije uvreda, svi koji su pronašli lek odnosno vakcinu Bog im je dao takvu pamet i sposobnost da su uspeli,nista nije slučajno, zašto je niste pronašli Vi ili ja...

  • S.

    16.04.2021 14:50
    @jasna, izjava da je bog dao sredstvo da se izborimo sa bolescu je uvreda za sve one koji ucesvovali u istrazivanju i napravili vakcinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti