Prijava za vakcinisanje u Novom Sadu i preko Kol centar Doma zdravlja

Novosađani koji žele da se vakcinišu od sada mogu da se prijave i preko Kol centra Doma zdravlja na broj 4879-000.
Prijava za vakcinisanje u Novom Sadu i preko Kol centar Doma zdravlja
Foto: 021.rs

Kako za 021.rs navode, Domu zdravlja se mogu javiti kako građani koji su već se prijavili preko eUprave i nisu još uvek dobili poziv, tako i oni koji se do sada nisu prijavili.

Glavni tehničar Doma zdravalja Nenad Vukas za 021.rs objašnjava da su sa eUpravom postigli dogovor da se na ovaj način ubrza procedura, jer se dešava da bude viška vakcina, pošto se ne pojave oni koji su dobili poziv. Kako dodaje, onda Kol centar poziva ljude koji su prijavljeni za tu vakcinu da dođu na Novosadski sajam na prvu dozu.

"Danas dajemo drugu dozu Fajzera i sve što ostane danas, ali verovatnije sutra ćemo imaćemo mogućnost uz dozvolu eUprave dajemo kao prvu dozu. Tu dolazi do izražaja naš Kol centar koji će, kako bi se ubrzalo davanje ove vakcine pozivati građane koji su se prijavili da dođu na Sajam i vakcinišu se", navodi Vukas.

Vukas podseća da se ovako omogućava da se svaka bočica vakcine iskoristi, podsećajući da nije moguće da se čuvaju duže nakon otvaranja.

U međuvremenu se na Novosadskom sajmu, sa i bez poziva svim zainteresovanim građanima i dalje nudi prva doza Astrazeneke, dok sa pozivima eUprave dolaze građani na drugu dozu Fajzera, Sinofarma i Sputnjik V vakcinu. Vukas za 021.rs navodi da narednih dana očekuju veći broj ljudi koji će doći na revakcinaciju ruskom vakcinom.

Ekipe Doma zdravlja rade i vakcinaciju u prigradskima naseljima i od početka nedelje je 1.200 osoba dobilo kinesku vakcinu, što prvu ili drugu dozu u Rumenki i Kisaču, danas su na redu Petrovaradin i Sremski Karlovci, a u subotu Sremska Kamenica. Takođe, mobilne ekipe kućne nege sada imaju novi spisak od 650 nepokretnih osoba koje će u svojim domovima primiti kinesku vakcinu.

Prema podacima Doma zdravlja, u Novom Sadu je prvu dozu neke od vakcina do sada primilo vipe od 172.000 osoba, a drugu dozu više od 72.000 ljudi.

  • KarinaRe

    01.06.2021 18:38
    Ćerka je dobila poruku da 03.Juna ide da primi revakcinaciju.U 10:50
    Da li može da vakcinu četri dana kasnije od zakazanog termina koji joj je određen?Zakazan termin je sprečena .
    Hvala.
  • Kata

    16.04.2021 16:53
    zvala, prijavila se.
    Hvala portalu 021 na informaciji.
    Doktorka iz call centra veoma ljubazna.
  • Dragan

    16.04.2021 14:04
    Ah
    Laž.Oni to ne rade kako nam je rečeno.Uzgred više nema ni zakazivanja pregleda kod izabranog preko kol centra .Moraćete da se javite u dom zdravlja jednom da se prijavite i drugi put kod lekara.Provereno danas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.