Još jedna inspekcija naložila uklanjanje betonskog puta na Fruškoj gori

Opštinska građevinska inspekcija Beočina donela je rešenje o uklanjanju betonskog puta kod manastira Rakovac koji vodi na brdo Kesten na Fruškoj gori.
Još jedna inspekcija naložila uklanjanje betonskog puta na Fruškoj gori
Foto: 021.rs
Ovu odluku beočinska inspekcija donela je 23. marta, nakon prigovora ekoloških aktivista (Odbranimo šume Fruške gore) upućenih drugostepenom organu (Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku građevinarstvo i saobraćaj). 
 
Prethodno je, u oktobru prošle godine, Pokrajinska građevinska inspekcija donela rešenje o obustavi radova i uklanjanju puta izgrađenog na brdu Kesten, a u ranijim izveštajima i inspekcija za zaštitu životne sredine ocenila je da put ovog gabarita i materijala može da ugrozi prirodu.
 
Jedino je, kako je pisao 021.rs, šumarsko-lovna inspekcija utvrdila da je na ovom području "sve u redu", bez obzira na to što je put izgrađen bez građevinske dozvole i što je posečen deo šume koji nije predviđen za seču Osnovama gazdovanja šumama za područje oko manastira Rakovac.
 
Opširnije na OVOM LINKU.
  • Poslanik

    20.04.2021 12:08
    @marko
    Greska. Ni jedna Mesna zajednica više nema niti jednu parcelu dodjeljenu na upravljanje. Pre 5-6 godina skupstina je usvojila da se sve prenese na opstinu i da se tako ukine to. Sada samo opstina dodeljuje prema zahtevu bez znanja MZ.
  • Marko

    20.04.2021 08:02
    Ha!
    A pre toga Opstina dala investitoru pasnjak na 100 godisnji zakup. Koji pri tom nije opstinski, vec je korusnik Mesna zajednica Rakovac. Sve je to didjem ti dodjes mi. I Eparhija koja besomucno sece po Fruskoj gori, kao da je to Alejbegova slama! Zasto niko ne kazni Eparhiju? Sta, oni ne funkcionisu po zakonima Republike?
  • Milan NS

    20.04.2021 07:23
    Beočinski SPS
    pokazuje zube SNS moćnicima.
    Onda ih ovi malo dovedu u red, a onda ovi naši se izvine i ipak ponište rešenje o uklanjanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti