U vrtićima više mesta za decu sa smetnjama u razvoju

Zahvaljujući saradnji Škole "Milan Petrović" i "Radosnog detinjstva", dvadeset troje dece sa smetnjama u razvoju ove godine pohađa vrtiće po redovnom programu.
Zahvaljujući saradnji Škole "Milan Petrović" i "Radosnog detinjstva", dvadeset troje dece sa smetnjama u razvoju ove godine pohađa vrtiće po redovnom programu, dok se troje koji su smešteni u ovu specijalizovanu školu, povremeno uključuje u rad grupa Predškolske ustanove.

Koordinatorka Servisnog centra Violeta Strahinjević kaže da će u narednoj školskoj godini u obdaništima mesta biti za dvadeset osmoro dece, a broj mališana iz Škole koji će pohađati određene programe zavisiće od saglasnosti roditelja. "Sva deca su u potpunosti uključena u redovne grupe i zajedno sa ostalom decom u vrtićima su na svim aktivnostima, s tim da se za tu decu neki programi prilagođavaju u zavisnosti od potreba", objašnjava koordinatorka Centra.

Direktorka Škole "Milan Petrović" Slavica Marković podseća da je novim Zakonom o obrazovanju ukinuta kategorizacija dece i da roditelj sada može da bira vrtić, ili školu za dete. "Roditelj sada može sam da odluči da li će upisati redovan vrtić, odnosno školu, ili će se opredeliti za programe Škole "Milan Petrović". Stoga nam predstoji izgradnja partnerskog odnosa sa roditeljima koji bi svakako morao da bude intenzivniji zbog okolnosti koje Zakon daje", napominje Markovićeva.

U "Radosnom detinjstvu" kažu da su spremni da i u narednom periodu obezbede kapacitete i  prilagode programe u oblasti inkluzivnog obrazovanja dece sa smetnjama u razvoju, pri čemu će se najveći značaj davati vršnjačkim grupama. (D.B)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti