Kada upravljanje automobilom treba da prepustite profesionalcima?

U današnjem poslovnom svetu energija se rasipa na raznorazne radnje koje neretko nisu u vezi sa primarnom delatnošću neke kompanije. Gotovo apsurdno deluje da se neko ko poseduje, na primer, farmaceutsku kompaniju "nateže" sa majstorima u auto-servisima zbog popravke automobila.
 
To ne mora da bude slučaj, jer postoji oni koji će se brinuti u potpunosti o vašem voznom parku. U svetu je to poznato kao Car Fleet Management, odnosno operativni lizing. 
 
Fleet management je upravljanje voznim parkom što podrazumeva kompletnu brigu - od nabavke vozila, preko registracije, osiguranja, njihovog održavanja, zamene guma i upravljanja štetama, pa sve do kraja perioda eksploatacije i zamene vozila novim. Operativni lizing predstavlja dugoročni ugovor o zakupu gde je period ugovora uglavnom kraći nego korisni ekonomski vek vremena zakupa.
 
Jedna novosadska kompanija je već izgradila svoje ime kada je u pitanju fleet management i operativni lizing - Ling Mobility Solutions (kliknite na ovaj LINK). Menadžment kompanije u najstarijem vojvođanskom operativnom lizingu ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju lizing kompanijama, kao i kompanijama u auto industriji.
 
Zanimljivo je da Ling Mobility Solutions svoje poslovanje okreće ka preduzećima na teritoriji Novog Sada i Vojvodine. To nije zato što ne žele ili ne bi mogli da isporuče automobil u Beograd ili Niš, već zato što najbolje kontakte imaju upravo u Vojvodini i žele da svojim klijentima pruže najbolju moguću uslugu. 
 
  
 
Fokusirajte se na važno, automobile prepustite profesionalcima
 
Kao neka vrsta imperativa u današnjem svetu postavlja se to da znate malo o mnogo stvari, iako će oni koji tragaju za uspehom raditi suprotno - znaće mnogo o malo toga, odnosno znaće sve o onome za šta su se profilisali. To je put do uspeha, a tim principom trebalo bi da se rukovodi poslovodstvo neke kompanije - jednostavno, niti bi trebalo, niti je dobro, da se bavite svakim segmentom upravljanja preduzećem. 
 
Ukoliko želite da maksimizujete svoju efikasnost, za određene stvari, kao što je vozni park, potrebno je angažovati profesionalce. Upravo tu je Ling Mobility Solutions  čiji je cilj da vam olakša, optimizuje i pojednostavi upravljanje voznim parkom. Ukratko, brigu o finansiranju vašeg voznog parka, o upravljanju istim, kao i o optimizaciji vaših mobilnih rešenja, na sebe preuzima novosadska kompanija, objašnjava osnivač i direktor Ling Mobility Solutions Minja Bolesnikov.
 
"Kompanije ne žele da razmišljaju o garancijama, održavanju, finansiranju, one žele sredstvo za rad koje će koristiti kako bi sticale i povećale svoj prihod, a sa druge strane, žele komfor da mogu svake tri-četiri ili pet godina da dođu u izabranu lizing kuću, bace ključeve starog automobila na sto i uzmu nove ključeve novog automobila. Stvar toga kako ćemo zameniti vozilo jeste stvar poslovanja kompanije, uslova na tržištu i afiniteta samih korisnika. Sve u svemu, prepustite nama da brinemo o onome što najbolje poznajemo", poručuje Bolesnikov.
 
Kako dodaju, najčešći komentar njihovih korisnika je da ne žele da se održavanjem voznog parka. Ako se bave prehranom ili farmacijom, znaju sve o tome i njihov zadatak nije da znaju sve o lameli ili da se čupaju za kosu zbog brige da li je majstor uradio posao kako treba. 
 

Impresivan dizajn Moderna unutrašnjost Neprevaziđeni komfor Sigurnost na najvišem nivou Dovoljna prostranost...

Posted by Ling Mobility Solutions on Среда, 17. март 2021.
 
 
Klijenti Ling Mobility Solutions-a imaju garanciju da će kroz fiksni mesečni trošak, koji mogu da planiraju unapred za celu godinu, dobiti kvalitetan automobil, kvalitetnu uslugu, vozilo će uvek imati na raspologanju i zaposleni će imati bezbednost.
 
Rizike posedovanja vozila preuzima Ling Mobility Solutions dok je izbor vozila stvar afiniteta klijenta, odnosno kompanije koja će koristiti vozilo i ne postoje ograničenja u smislu izbora marki ili tipova vozila. U saradnji sa lizing kućom se definišu neophodni servisi uključeni u mesečnu ratu kao i period korišćenja vozila ne duži od 60 meseci.
 
"Imamo klasične komercijalne automobile, to su automobili koje voze komercijalisti, ljudi koji se bave prodajom i koji, uz pomoć tih automobila, treba da donesu prihod kompaniji za koju rade. Imamo menadžerske automobile, to su vozila koje vozi pamet kompanije, oni koji brinu o tome da kompanija da ide tamo gde treba. Takođe, i najčešće, oni imaju mogućnost da voze automobile kući i da ih koriste u privatne svrhe. To je takođe važno kada biramo automobil. Finalno, tu su i takozvani vlasnički automobili. Postoje šerholderi u kompanijama, vlasnici, koji za sebe biraju automobile kao neki vid nagrade, jer su toliko sebe dali u biznis koji je uspešan i koji može da priušti sebi takav trošak. Sve ove tri kategorije automobila zahtevaju od nas da ih drugačije posmatramo, samim tim je vrlo bitno da kod klijenta osvestimo koju od ove tri kategorije automobila bira, da bismo mogli da prilagodimo servisne planove i otplatne planove upravo prema njihovim potrebama", navodi Bolesnikov.  
 
  
 
Kako izgleda proces odobrenja ugovora o operativnom lizingu
 
Postupak zaključenja ugovora o lizingu vrlo je jednostavan i brz, i nije uslovljen dodatnim osiguranjima koja postoje kod kredita. On se sastoji od sledećih faza: 
 
Kompanija klijent bira predmet lizinga kod proizvodjača ili ovlašćenog prodavca, uz konsultaciju sa Ling Mobility Solutions timom;
Podnošenje zahtev za odobrenje lizinga i dokumentacija potrebna za procenu boniteta (značajno svedenije nego kod kredita ili finansijskog lizinga);
Nakon odobrenja finansiranja potpisuje se ugovor, 
Korisnik preuzima na korišćenje predmet lizinga. 
 
Operativni lizing se ne pojavljuje u izveštaju Kreditnog biroa. Lizing aranžmani omogućavaju pravnim licima jednostavniji, brži i jeftiniji način nabavke opreme, kao i korišćenje poreskih olakšica. 
 
"Nakon što smo se upoznali i izabrali vozilo, shvatili koji je rok na koji klijent želi da koristi vozilo, koja je kilometraža koju želi da pređe u toku godinu, obavićemo analizu poslovanja kompanije koja želi da postane naš korisnik. Ovaj proces je značajno bezbolniji od procesa kod banaka. Nakon što smo utvrdili da su parametri adekvatni onome što mi kao kompanija postavljamo kao standard, pristupićemo potpisivanju ugovora. Nakon što smo isti potpisali, izvršićemo akviziciju vozila, registrovaćemo ga, zajedno u saradnji sa kolegama isporučiocima, vama kao klijentu prezentovaćemo vozila iz svih aspekata potrebnih za bezbedno i kvalitetno upravljanje istim", zaključuje Minja Bolesnikov.
 

 
 
Saradnja Ling Mobility Solutions-a sa klijentima ne prestaje po zaključenju ugovora, nego i dalje zadržava svoj intezitet, jer se konstantno komunicira o tome da li su prepoznate potrebe kompanije, te se radi na njihovom prilagođavanju ukoliko je to potrebno, a sve sa ciljem da klijent bude što zadovoljniji. 
 
Više informacija o uslugama kompanije Ling Mobility Solutions možete da pogledate na njihovom SAJTU ili kontaktom na broj telefona: 021 3832 068. Sedište kompanije smešteno je u Ulici Todora Toze Jovanovića 17.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti