Momirović: Deonica kod Čortanovaca proučavaće se na fakultetima zbog svoje složenosti

Deonica pruge za velike brzine od Beograda do Novog Sada kod Čortanovaca proučavaće se na fakultetima zbog svoje složenosti, izjavio je povodom završetka izgradnje ovog dela železničkog koridora ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.
"Sa velikim zadovoljstvom mogu da saopštim da su tunel i vijadukt Čortanovci koji se nalaze na delu pruge od Stare Pazove do Novog Sada, završeni šest meseci pre roka. Podsetio bih vas da su ovi radovi počeli 11. avgusta 2017, a projektovano trajanje je bilo 52 meseca", istakao je Momirović.
 
On je ocenio da je ovo tehnološki najzahtevnija deonica budućeg međunarodnog železničkog pravca do Budimpešte.
 
"Tunel i vijadukt Čortanovci su deo deonice koji će se izučavati na fakultetima u budućnosti i najkompleksniji deo koridora od Beograda do Budimpešte. Podsetio bih vas da će ova brza pruga kada se završi na kraju godine od Beograda do Novog Sada biti najmodernija i najbrža pruga u Istočnoj Evropi i to su stvari o kojima nismo mogli da sanjamo pre samo pet ili deset godina", rekao je Momirović.
 
Kako izgledaju završeni vijadukt i tunel kod Čortanovaca možete videti OVDE.
  • samo kazem

    25.04.2021 17:36
    Napomena
    Jeste, slozene metode UGRADNJE ce se proucavati na Singi-Lingi-Megableja-Fabus svetski poznatim uNEZVERItetima.
  • Goran

    25.04.2021 10:31
    Ministre, koliko vidim pustili ste obilaznicu oko Beograda od Ostružnice do Orlovače 15. aprila kao sto rekoste. Kritikovli ste Drobnjaka, izvodjace i sve ostale a oni vas ostavise na cedili. Vidim postuju vasu rec.
  • Milan

    22.04.2021 17:17
    Da li je završeno, završeno, tj. da li od sledećeg meseca idemo vozom za BG, ili ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti