Konkursi za izbor direktora Tržnice, Stana i Toplane

Skupština grada bi na narednoj sednici trebalo da donese odluke o raspisivanju konkursa za izbor direktora Tržnice, Stana i Novosadske toplane, saznaje 021.rs.
Konkursi za izbor direktora Tržnice, Stana i Toplane
Foto: 021.rs

U ova tri javna preduzeća se nalaze vršioci dužnosti već duže od šest meseci i raspisivanje konkursa je bilo očekivano. Svi su postavljeni nakon prošlogodišnjih izbora kada su gradska preduzeća podeljena između stranaka, o čemu više čitajte na OVOM LINKU.

Uslovi za kandidate su isti za sva preduzeća i u skladu su sa zakonskim propisima. Ipak, na osnovu višegodišnjeg iskustva novosadske vlasti, vrlo verovatno je da će aktuelni v. d. direktori biti jedini kandidati na konkursima za direktora. 

Podsetimo, v.d. direktor Toplane je Nenad Barac iz SNS koji je ranije bio direktor Informatike.

V .d. direktor Tržnice je Uroš Lončar iz SNS, kojem je to prva direktorska funkcija u nekom javnom preduzeću. Pre toga je bio odbornik u Skupštini grada. Iz Demokratske stranke je preleteo u Jedinstvenu Srbiju, nakon čega je prešao u SNS.

V.d. direktor Stana je Dragan Milošević iz SNS koji je i danas nepoznat široj javnosti.

To što nije poznat novosadskoj javnosti nije novina za direktore javnih preduzeća u poslednjih devet godina, s obzirom na to da se deo njih ne pojavljuje ni pred medijima, a za neke ne postoje ni biografski podaci. 

  • Jovanka

    22.04.2021 18:25
    bez brige

    Čemu konkursi? svi znamo da se direktori javnih preduzeća ne biraju već postavljaju. Dakle, kako Vučić (ako ima interesa) ili Vučević (on sigurno ima interesa) odluči, tako će biti postavljenje. Konkurs je špileraj.
  • Vreca

    22.04.2021 18:22
    A direktor zelenila?
    Do kraja zivota
  • Slavuj

    22.04.2021 18:08
    Imam rešenje
    Dajte Milića sa Spensa bio loš košarkaš još je gori čovek ni škole nema al za direktora dušu dao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti