Raspodela dobara: Barac direktor "Toplane", Kresojević kadar za "Informatiku"

Gradonačelnik Miloš Vučević najavio je nova imenovanja direktora javnih preduzeća u petak, na sednici Skupštine grada.
Raspodela dobara: Barac direktor "Toplane", Kresojević kadar za "Informatiku"
Foto: 021.rs
Prošlonedeljne ostavke direktora "Informatike" Nenada Barca, "Toplane" Dobrosava Arsovića, "Tržnice" Dušana Bajića, te Stambene agencije Gorana Zarića, otvorile su post-izborno pitanje o "preraspodeli dobara", odnosno ko će biti novi direktori javnih preduzeća.
 
Iako Vučević na pitanje 021.rs nije želeo da detaljno govori o imenima, navodeći da će javnost biti o svemu informisana, on je indirektno potvrdio da će dosadašnji direktor "Informatike" Nenad Barac ići u "Novosadsku toplanu", dok naprednjački kadrovi Uroš Lončar i Siniša Kresojević figuriraju za poziciju direktora u "Tržnici", odnosno "Informatici".
 
Prema Vučevićevim rečima, Barac je zaslužio da bude postavljen na mesto direktora "Toplane", iako je Agencija za sprečavanje korupcije prošle godine tražila njegovu smenu. Uz to, tokom njegovog mandata dogodila se afera sa hakerskim napadom na sisteme "Informatike", zbog čega su gradske službe u jednom trenutku bile blokirane.
 
Za gradonačelnika, dosadašnji prvi čovek "Informatike" je svojim radom pokazao da treba da ide u "Novosadsku toplanu", a propust zbog kojeg je reagovala Agencija, jeste propust, ali ne baš za smenu.
 
"Agencija jeste tražila smenu zbog 400.000 dinara. Ali, kako da vam kažem tačno, on jeste napravio propust, ali nije to takav propust koji je za smenu. To je tehnički propust i ne mogu da poredim 460 hiljada i 460 miliona dinara, tako da je zaslužio da ide u 'Toplanu'. Odlično je vodio 'Informatiku', izdržao je stojički sajber napad na informaticioni sistem grada. Na žalost, on ne voli da se pokazuje pred kamerama, ali radio je 24 časa. Pre svega, pokazao se dobrim (rešenjem) posle jednog neslavnog perioda 'Informatike' od 2012. do 2016. godine. Videćemo kako će se sada pokazati, jer nema niko blanko podršku", navodi Vučević.
 
 
 Nenad Barac
 
Podsetimo, Barac je na mesto direktora "Informatike" došao 2016. godine, a prethodno je bio odbornik SNS u Skupštini grada i direktor Slobodne carinske zone od 2013. do 2016. Retko se pojavljivao u javnosti, a na sebe je usmerio pažnju medija marta 2014. godine, kada je pod uticajem alkohola na Bulevaru Evrope izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj su dve osobe povređene. Iako je opozicija tražila njegovu smenu i odgovornost, Barac nije smenjen, a do danas je ostalo nepoznato šta se desilo sa krivičnim postupkom za ovaj udes. Detaljnije o njemu čitajte na OVOM LINKU.
 
Na upražnjeno mesto u "Informatici" dolazi, kako se najavljuje, četrdesetogodišnji fotograf Siniša Kresojević, koji je do sada bio odbornik naprednjaka u Skupštini grada. Po dolasku naprednjaka na vlast u Novom Sadu, zaposlenje je našao u Zavodu za izgradnju grada, a onda je 2018. godine avanzovao u direktora Slobodne carinske zone. 
 
Kandidat za direktora "Tržnice" je tridesetpetogodišnji Uroš Lončar, jedan od preletača koji je iz Demokratske stranke prešao u redove SNS-a. On je u periodu od 2008. do 2012. godine bio odbornik u Skupštini grada, ali je sedeo u klupi sa tadašnjim kolegama iz DS-a. Nakon toga je prešao u Jedinstvenu Srbije, da bi potom postao član SNS. U odborničku klupu je ušao kao student, a sada već godinama vodi Mesnu zajednicu Kać.
 
Vučević nije želeo da otkriva da li su Kresojeviću i Lončaru namenjene direktorske fotelje, ali je potvrdio da su oni jedna od opcija za te pozicije.
 
 
Gradonačelnik tajanstven kada su u pitanju novi direktori
 
Ono što je poznato jeste to da će Gvozden Perković iz Lige socijaldemokrata Vojvodine ostati na mestu direktora "Vodovoda i kanalizacija", kao i da će Dragan Milić iz Socijaldemokratske partije Srbije nastaviti da vodi Spens. 
 
Prema saznanjima 021.rs, koalicioni dogovor između naprednjaka i Socijalističke partije Srbije podrazumeva da socijalisti zadrže sve što su već imali u gradu. To znači da će na čelu "Parking servisa" ostati Stevan Lugonja, dok bi Slobodan Cvetković trebalo da ostane na "Novosadskom sajmu". 
 
Za v. d. direktora JKP "Stan" već je imenovan Dragan Milošević iz SNS-a, za koga je navedeno da je magistar fizičkih nauka iz Sremske Kamenice, dok je dosadašnji direktor "Stana" Ivan Radojičić (SNS) postavljen na mesto v. d. direktora GSP-a.
 
"Mirna luka" je i "Čistoća", gde ostaje Vladimir Zelenović iz Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije. Vučević nije želeo da otkriva ko su potencijalni direktori Stambene agencije Novog Sada, kao ni Apotekarske ustanove Novi Sad, koju je donedavno Gojko Vujinović, kojem je usledila smena posle pisanja 021.rs. 
 
Nezvanično, Stambena agencija Novog Sada, koju je vodio kadar POKS-a Goran Zarić, preći će u ruke naprednjaka. Jedna od direktorskih funkcija, nezvanično, mogla bi da bude namenjena i Marku Jovanoviću, koji je podneo ostavku na mesto odbornika u Skupštini grada. Ovaj naprednjački kadar je pomoćnik direktora u "Zelenilu", a u javnosti je predstavljen i kao predsednik Jedinstva iz Rumenke, kluba koji se takmiči u četvrtom rangu domaćeg fudbala.
 
Koliko je poznato, naprednjaci ne planiraju da menjaju Dušana Miladinovića u "Urbanizmu", dok za sada nije poznata budućnost direktora "Zoohigijene" Ivane Kukin, "Lisja" Vladimira Đakovića, "Zelenila" Miloša Egića, te "Puta" Dušana Radojičića
 
Većina ovih direktora nema običaj da komunicira sa javnošću, pa su i dalje anonimusi za Novosađane, iako se nalaze na odgovornim funkcijama.
 
Sadržaj je podržan od strane organizacije The European Endowment for Democracy (EED).

Komentari 116

  • Детелинара!

    02.10.2020 07:18
    !!!
    За Црнојевић Г. ко има да каже нешто лоше треба да се стиди и покрије ушима!
    Свако ко га познаје зна зашто ово ради, и који су му мотиви. Само напред брашо!
  • Djordje

    01.10.2020 17:54
    @Pozgaj
    Druze bez ljutnje, al onda ti nesto fali, nemas kvalitet. Sam kazes da si duze tamo bio i radio, a kvalitet ne botuje moras to shvatiti, on dobija. A i gde se seti Sevica covek nije u politici deset godina. Al tvoja sujeta jos to pamti, mozda se bas zbog toga i mucis radeci
    Moras biti bolji covek sigurno ce se nesto promeniti.
  • Glas

    01.10.2020 17:36
    Razum
    Ljudi moji po komwntarima vidim da ce ovi vladati jos dugo
    Glodjete se ozmedju sebe i pronalazite ljudima sta je bilo pre deset godina
    Sujetni i losi smo ljidi nemozemo da podnesemo da neko drugi ima sanasu i umesto da ga podrzimo mi iznosimo prljav ves bio on istinit ili ne
    Sledeci put kad budete krenuli nekog da napljujete ko vam nista lose nije ucinio zapitajte se kakvi ste ljudi.
    Nemoj da vas boli ako je neko kvalitetniji od vas ili u boljoj prilici, borite sw za sebe pustite druge.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti