Direktor Apoteke "Novi Sad", osuđen za zloupotrebu položaja, smenjen nakon pisanja 021

Gojko Vujnović, dosadašnji v.d. direktor Apoteke "Novi Sad", za kog je 021 obelodanio da je pravosnažno osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja na čelu Centra za socijalni rad, danas je zvanično smenjen sa funkcije.

Odbornici Skupštine grada Novog Sada danas su smenili Vujnovića, nakon što je 021 pre nekoliko dana upitao gradonačelnika Miloša Vučevića da li je upoznat sa činjenicom da je gradski funkcioner na čelu javne zdravstvene ustanove pravosnažno osuđen u januaru prošle godine.

Vujnović je, dok je bio direktor Centra za socijalni rad, od 2010. do 2012. godine ljudima koje je nezakonito zaposlio u ustanovi isplaćivao plate koristeći novac sa računa štićenika Centra, tako što je prodavao njihovu ličnu imovinu. Taj novac je potom koristio kako bi isplatio plate ljudima koje je "ubacio" na poslove u Centar za socijalni rad, zato što je Grad Novi Sad odbio da finansira njihove zarade.

Vujnović je priznao krivično delo pred tužiocem i osuđen je uslovno. Dobio je kaznu od godinu dana, koja se neće izvršiti ukoliko u naredne tri godine ne učini novo krivično delo. Priznanjem krivičnog dela, odrekao se prava na žalbu, te je odluka Višeg suda u Novom Sadu od 29. januara 2019. godine pravosnažna i možete da je pročitate na OVOM LINKU.

Iako je priznao krivično delo, Vujnović, inače član Lige socijaldemokrata Vojvodine, uspeo je da i dalje bude na funkcijama i stigne do mesta vršioca dužnosti direktora Apoteke "Novi Sad", iako mu zakon zabranjuje da se, kao osuđeno lice, ikad više bavi javnim poslovima.

U materijal za današnju sednicu Skupštine grada nije uključen dokument iz kog bi bilo jasno zbog čega je Vujnović smenjen. To je i jedini dokument iz dnevnog reda koji nije javno objavljen u ovom trenutku. 

Međutim, na današnje pitanje 021 zbog čega je smenjen Gojko Vujnović, gradonačelnik Miloš Vučević kaže da je to učinjeno iz razloga zbog kojih se našao i u tekstovima 021, kao i da je reč o razrešenju na lični zahtev.

"Iz onih razloga o kojima je i vaš medij pisao, da je nešto napravio, da je osuđen, pa je podneo ostavku. Tako sam ja razumeo njegovu ostavku. Ja stvarno ne znam šta je radio u mandatu gospodina Pavličića (bivšeg gradonačelnika Igora Pavličića iz DS-a) kad je vodio Centar za socijalni rad, ja moram da kažem da je bio korektan kao direktor apoteke. Ne mogu da ocenjujem presudu iz nekih ranijih perioda, zadovoljan sam što se to nije desilo u mandatu u kojem sam ja gradonačelnik", naveo je Vučević za naš portal.

U ovom trenutku nije poznato ko će biti novi v.d. direktor Apoteke "Novi Sad".

Detaljnije o ovoj priči čitajte na OVOM LINKU.

  • Novosadjanka

    22.09.2020 12:31
    Pravna drzava
    Na osnovu pisanja medija....zakoni se "sprovode"...covek podneo ostavku , da ne bude za "njegovog" mandata.
    eh, ah...zlatnog li doba
  • Bravo

    21.09.2020 21:48
    Neverovatan 'covek' je Gojko, ko zna shvatice... Svaka cast na hrabrosti, upornosti i volji da bude bar malo pravde ovde u nasem sokaku...
  • Apotejar

    21.09.2020 19:52
    Kasno
    Kasno Marko na Kosovo dodje.
    Mi koji smo radili godinama u Apoteci nekad poštovani i uvaženi od strane gradjana Novog Sada a na kraju poniženi i postidjeni tudjom bahatoscu, ostavljeni bez redovnih prihoda 18 meseci, na rubu osnovne egzistencije. Da bi sada ponovo novi nam gradonačelnik našao epohalno rešenje, svu imovinu Apoteke prepisati gradu, pa lepo to sve unovciti i pod koncesiju dati stranoj kompaniji u prevodu rentirati.
    Kad je trebalo pomoći Apoteci nisu imali ingerencije, a sad mogu sta im se prohte.
    Sram vas bilo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.