FOTO: Uprkos nalozima inspekcije, kamenolom na Fruškoj gori i dalje radi

Kamenolom na lokaciji Kišnjeva glava na Fruškoj gori i dalje radi punom parom, iako je inspekcija još pre mesec dana utvrdila da se nastavkom eksploatacije čini privredni prestup.
FOTO: Uprkos nalozima inspekcije, kamenolom na Fruškoj gori i dalje radi
Foto: 021.rs
Kako se uverio reporter 021.rs na terenu, mašine koje eksploatišu i dalje rade, a iz kamenoloma svakih nekoliko minuta izlaze kamioni puni građevinskog materijala koji se kreću put Beočina.
 
Portal 021.rs. je ranije pisao da plan područja posebne namene Fruške gore do 2022. godine predviđa rekultivaciju kamenoloma Kišnjeva glava i privođenje nameni u svrhu turizma i rekreacije. Naše istraživanje pokazalo je da tragovi eksploatisanja vode do Vlade Srbije.
 
 
Ovaj kamenolom trebalo je da bude vraćen prirodi, odnosno rekultivisan, najkasnije 31. decembra 2020. godine, a raniji planovi predviđali su da je zatvaranje kamenoloma neophodno uraditi još 2012.
 
Prof. dr Slobodan Vujić sa Rudarskog instituta iz Beograda, koji je još 2008. godine radio projekat rekultivacije kopa Kišnjeva glava, za 021.rs je ranije pričao da bi eksploatacija morala da bude pri kraju, te da su različiti uticaji "doveli do granice izvodljivosti radova".
 
 
Udeo u kompaniji "Kamenolom Rakovac", kako je 021.rs već pisao, ima i Vlada Srbije, a njenim akcijama upravlja Novak Nedić, generalni sekretar Vlade i blizak saradnik Aleksandra Vučića. Opširnije u našoj priči na OVOM LINKU.
  • Nn

    24.04.2021 20:34
    A ko ce ici da se seta po kamenolomu i uziva u nazovi prirodi? Pored svih lepota Fruske gore. Ili bi kao i mnoge firme najbolje bilo zatvoriti ga, otpustiti radnike pa svi drzavi na grbacu, i neka se kamioni parkiraju radnici na siz ili neka se setaju po sumi od toga ce ziveti!
  • ringišpil apsurda

    22.04.2021 21:31
    šta uraditi
    Samo kukati ili da ste brani priroda?
  • smrdijestina

    22.04.2021 21:25
    Ocekivali ste drugacije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti