Vučević: Vakcinacija u svim tržnim centrima u Novom Sadu posle praznika

Ne može Novi Sad da zaostaje za bilo kojim gradom u vakcinaciji, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.
Vučević: Vakcinacija u svim tržnim centrima u Novom Sadu posle praznika
Foto: 021.rs
On je, gostujući na RTV-u, naveo da "ovih dana brojevi nisu loši", da je 20 odsto manje obolelih nego prošle nedelje i da je to dobar trend, ali da želi da ti brojevi padaju još brže.
 
"Ne možemo da dignemo ruke sada, moramo da poštujemo mere, svesni smo da ovo dugo traje, a put za brži izlazak iz svega ovoga je kroz vakcinaciju. Novi Sad je zaista imao najmanji pad, čak je i Beograd bio bolji jedno vreme, što me je zabrinulo, a to ukazuje na činjenicu da je došlo do većeg opuštanja u gradu, što me zaista čudi za Novi Sad", rekao je gradonačelnik.
 
Prema njegovim rečima, oko 125.000 Novosađana je primilo barem jednu dozu vakcine, a od toga je 84.000 potpuno vakcinisano. 
 
"Četrdeset odsto punoletnog stanovništva grada je primilo bar jednu dozu. Mnogo je važno da nastavimo dalje i dobar znak su redovi ovih dana ispred Sajma. Mnogo je bitno da ubrzamo sad vakcinaciju, grad čuva i male opštine u okruženju, a čekaju nas festivali i razni događaji", naveo je Vučević.
 
Kako je rekao, kasni sa vakcinacijom populacija od 50 do 59 godina.
 
"Jasno mi je oko mladih, ali ne za ovu populaciju. Neverovatno mi je da naši sugrađani u tom godištu budu u manjem broju vakcinisani od Novosađana starih između 40 i 49 godina, 46 prema 41 odsto. Taj podatak ne mogu da razumem. Ne mogu da verujem da ne koristimo ovu priliku, da nam dolaze stranci da se vakcinišu, a da mi čekamo", izjavio je Vučević za RTV.
 
Najavio je da posle praznika kreće vakcinacija po tržnim centrima.
 
"Vakcinisaćemo i u tržnim centrima, u svim tržnim centrima u gradu, posle praznika krećemo sa tim. Brendiraćemo i jedan GSP autobus, da se krećemo po celom Novom Sadu, samo da vakcinišemo što više stanovništva. Nastavljamo i vakcinaciju po prigradskim mestima", rekao je gradonačelnik Novog Sada.
  • kad

    02.05.2021 20:52
    Doktori u covidu su primetili da im dolaze vakcinisani i revakcinisani, a nemaju antitela. Najcesce je u pitanju kineska. Meni je sva sreca delovala kineska vakcina. Ali zbog svih kojima nije delovala, da li mozete da obezbedite da sad prime neku drugu vakcinu? Ovo je ozbiljno pitanje, jer mi smo u uverenju da su svi stvorili antitela, ali nije tako. Drzava bi trebala da omoguci besplatno testiranje nakon mesec dana od revakcine na antitela, to bi bilo ujedno i istrazivanje kako koja vakcina deluje
  • resenje

    02.05.2021 20:47
    Sramota. Uslovi treba da su higijenski. Ne zelim da se motam po trznom centru, gde dolaze svakojaki i ljudi koji kupuju, a ni nemaju nameru da se vakcinisu. Najbolje je da ostane na jednom mestu, na sajmu, jer tamo su i frizideri za vakcine, ali samo neka povecaju broj onih soba za vakcinisanje. Nekad dodaju jos 5,6 soba na sajmu i nece nikad biti guzve. Razdvojiti ulaz za zakazane, i nezakazane.
  • Ljoca-Dro.a

    02.05.2021 08:33
    Dno dna 01.05.2021 • 05:06
    Ko je ovde lud?! Vakcinacija u trznim centrima, pa to je van svake pameti! Zna se u kakvim institucijama treba da se sprovodi vakcinacija, a ovo sto se radi je vrlo neozbiljno i sarlatanski. Sledeci nivo je vakcinacija u javnim toaletima! Sramotno!!!

    Nemas ti pojma, matori. Sta mislis, da ce drustvo iz soping molova da ide na Sajam medju vas matorce da stoji u redu? Vama mizantropima je sve dno dna, vazno je da ste vi vrh. Pregazilo vas vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti