FOTO: Zelenilo demantuje da je poseklo stablo u parku na Grbavici zbog prodaje zemljišta NIS-u

"Gradsko zelenilo" je prošlog četvrtka uklonilo suvo stablo kestena u parkiću na uglu Futoške i Ulice braće Ribnikar, a za koje je prethodno utvrđeno da ga je napala patogena gljiva, poručuju za 021.rs u preduzeću.
U "Zelenilu" kažu, a na pitanja 021.rs o uklanjanju stabla na lokaciji za koju je juče gradski odbor Demokratske stranke izneo sumnju da se priprema za prodaju NIS-u, da pomenuto osušeno stablo nije bilo bezbedno po život i imovinu građana.
 
DS je izneo bojazan da gradska vlast planira da omogući NIS-u nešto što su građani sprečili 2017. godine - prodaju parcele ovoj kompaniji za proširenje postojeće pumpe, čime bi Grbavica, kako su dodali, ostala bez poslednje zelene površine u tom delu gradskog naselja.
 
Međutim, "Zelenilo" demantuje.
 
"Na slikama iz priloga se jasno vidi da u periodu pune vegetacije ovo stablo nije olistalo, te da je kora stabla potpuno odbačena, što ukazuje na jasne znake propadanja", kažu u preduzeću i dodaju da je duž Braće Ribnikar u prethodnom periodu posađeno 30 stabala javora.
 
 
"Na pomenutoj lokaciji 'Gradsko zelenilo' će nastaviti da održava i neguje postojeće zelenilo, a na mestu osušenog kestena će biti posađeno novo stablo, u periodu mirovanja vegetacije", zaključuju u ovom komunalnom preduzeću.
 
Detaljnije o tome kako su građani protestima odvratili gradonačelnika Miloša Vučevića od namere da parcela ode na prodaju čitajte OVDE.
  • Pop

    06.05.2021 11:36
    Seku na Veliki petak. Velika Sramota.
  • M

    06.05.2021 11:32
    @NS
    Drvece se ne presadjuje za vreme vegetacije. I druga stvar, ovo drvo jeste bilo za secu, ni Sv. Petar ga ne bi oporavio.
  • Boban

    06.05.2021 11:15
    @Deki
    Tako je, drvo je samo odlucilo da ne olista, umre i samo se poseklo da bi mu podigli soliter kao spomenik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti