Grad otkazuje prodaju parkića u Futoškoj

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zatražio je od Uprave za građevinsko zemljište i investicije da otkaže prodaju parkića na uglu Futoške ulice i Braće Ribnikar.
Grad otkazuje prodaju parkića u Futoškoj
Foto: 021.rs
Nakon protesta građana i potpisivanja peticije koja je upućena u Gradsku kuću i UGZI, saopštenjem se oglasio gradonačelnik koji smatra da je posle konsultacija sa "predstavnicima stručne javnosti potrebno još jednom razmotriti odluku o prodaji gradske parcele preko puta napuštene kasarne 'dr Rudolf Arčibald Rajs'".
 
"Odnosno, da razmotrimo o tome u kojem vremenskom periodu bi bilo najbolje da ta odluka bude realizovana. S obzirom na to da su, na inicijativu Rektoraka Univerziteta u Novom Sadu, u toku razgovori sa republičkim ministarstvima o izmeštanju Univerzitetskog kampusa u prostorije stare kasarne, ceo taj potez Futoške ulice potrebno je svrsishodno urbanistički rešiti", navodi Vučević.
 
On je dodao da gradska uprava vodi "odgovornu politiku koja se bazira na dinamičnom razvoju i komunalnom opremanju grada". Kako je naveo, u poslednje dve godine odnos posađenih i uklonjenih stabala je osam prema jedan, dok je, tvrdi gradonačelnik, površina pod travnjacima povećana za 400.000 kvadratnih metara.
 
Uprava je oko 13 časova i zvanično saopštila da je licitacija otkazana, a da će nakanadno zakazati novu.
 
 
Podsetimo da je Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala javni oglas za prodaju 1.511 kvadrata zelene površine u Futoškoj ulici, prekoputa kasarne "Arčibald Rajs". Početna cena ove površine bila je 37,4 miliona dinara. 
 
Kako se očekivalo, za kupovinu bi najzainteresovaniji bio Gasprom, koji bi na površini parkića proširio svoju pumpu. Kako bi to izgledalo možete pogledati OVDE.
 
Kako su građani odbranili i park kod Muzeja Vojvodine, koji je trebalo da nestane odlukom gradskih čelnika da se izgradi garaža, čitajte u našem tekstu OVDE.
  • Znam postupak

    11.05.2017 12:11
    @upućen
    Blago vama, meni nijednu nisu usvojili.
  • NS Citizen

    10.05.2017 17:16
    Pravi naslov
    Pravi naslov ove vesti treba da glasi Grad odlaže prodaju parkića,dok se prašina ne slegne i ljudi ne zaborave a što obično i činimo a posle kukamo na zlu sudbinu,Boga,vanzemaljce i koješta drugo.Gori smo od Kalimera.
  • Zabrinuti građanin

    10.05.2017 15:58
    Vidimo se do kraja godine na otvaranju pumpe :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti