FOTO: Kada se proširi pumpa u Futoškoj parkić će potpuno nestati

Vest da Grad prodaje parkić kako bi se proširila pumpa u Futoškoj ulici preko puta kasarne "Arčibald Rajs" izazvala je brojne negativne reakcije Novosađana.
FOTO: Kada se proširi pumpa u Futoškoj parkić će potpuno nestati
Foto: 021.rs

Građani su, kako se može videti u komentarima na ovu vest na sajtu 021.rs, najviše revoltirani zbog toga što će se ovim proširenjem pumpe, koja sada ima 1.300 kvadrata, uništiti preko 1.500 kvadrata zelene oaze, kako bi nova pumpa imala skoro 3.000 kvadrata.

Kako će to izgledati, može se videti u odluci Skupštine grada o izmeni regulacionog plana kojom je dozvoljeno proširenje pumpe. Odluka je doneta na sednici Skupštine grada 11. februara 2016. godine, kao deo izmena plana koji obuhvata Adamovićevo naselje, Grbavicu i deo centra, a jedina izmena bila je baš proširenje pumpe.

Kako se može videti iz odluke, kao i skice, nova pumpa će zauzeti skoro celokupnu sadašnju zelenu površinu i biće probijen još jedan dodatni ulaz sa Futoške ulice. Vidi se i podatak da je naručilac bio NIS, tj. Gasprom. (U Galeriji se vide fotografije plana pre i posle izmena)

Inače, u samom regulacionom planu navodi se da je "potrebno očuvati i proširiti zelene površine gde god se to može".

  • Zoran

    08.05.2017 18:05
    Korporacije
    Nezasite korporacije uvek teže ka većoj prodaji, većem profitu, većem učešću na tržištu itd.
    To je poriv koji će nas sve uništiti, nezasitost i drčnost prema profitu!
  • aero casper

    07.05.2017 17:26
    bojkot
    Ja na pečurci više ne sipam gorivo... ne mogu više da uradim... isto tako neću ni tamo više ići i to je to... kada bi svi iz n. sada to uradili, malo bi se neki i zamislili...možda...
  • u prolazu

    06.05.2017 07:59
    beton, beton, samo beton...
    Ovaj parkić treba posmatrati kao deo Grbavice.
    Koliko ukupno imamo drveća na Grbavici? Koliko zelenih površina? Koji % zauzima ovaj parkić?
    To više nije samo 1.500 m2 već mnogo ozbiljnija stvar, zar ne? Solidan % velikog dela grada!

    Ne znam da li postoji neka važeća uredba o % zelenih površina za svaki deo grada. Ako postoji treba se pozvati na to. Postojale su i neke stare odluke da svaki veći deo grada mora imati park.
    Neka parcelu prodaju pumpi ALI MORA BITI ZELENA, nikako beton! Onda je ovi neće kupiti ni "ovi" prodati, jer "gde sam tu ja?"
    Ni mi sa našom privatnom svojinom ne smemo uraditi ništa što bi naružilo okolinu, zašto bi Gaspromu bilo drukčije?

    Grbavica i najnovija Detelinara su primeri betoniranja grada i uništavanja nekad mirnih i prijatnih naselja.
    Umesto, "gde god vidiš zgodno mesto, ti drvo posadi", imamo "gde god vidiš zgodno mesto ti zgradu/parking/pa i pumpu posadi"!

    Nije ovo priča samo protiv ove vlasti, iako oni trenutno odlučuju. Grbavica se "gradi" zadnjih 20-tak godina. Svi su se tu izmenjali!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.