Prodaje se parkić u Futoškoj da bi se proširila pumpa

Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javni oglas za prodaju 1.511 kvadrata zelene površine u Futoškoj ulici, prekoputa kasarne "Arčibald Rajs".
Prodaje se parkić u Futoškoj da bi se proširila pumpa
Foto: 021.rs

U oglasu za prodaju se navodi da se ova retka zelena oaza u ovom delu grada prodaje kako bi se spojila sa manjom parcelom od 1.317 kvadarata gde se već nalazi NIS-ova pumpa, i tako postala kompleks benzinske pumpe od 2.828 kvadrata.

Odluka o prodaji zelene površine je doneta u skladu sa Planom generalne regulacije za ovaj deo grada. Početna cena ovih 1.511 kvadarata zelene površine je 37,4 miliona dinara, rok za dostavljanje ponuda zainteresovanih kupaca je 9. maj, dok će licitacija biti 10. maja u 12 časova u zgradi UGZI-ja, u Stevana Branovačkog 3.



Očekuje se da će za kupovinu zelene površine biti zainteresovan pre svega Gasprom u čijem sastavu je postojeća pumpa, ali kako je u pitanju javna prodaja, možda se pojavi još neko.

Izvesno je da će ovim Novi Sad izgubiti još jednu od malobrojnih zelenih površina u gradu.

Inače, Gasprom je u proteklom periodu radio na proširenju pumpi u Novom Sadu, pa je 2015. godine srušio nekadašnju Veliku pečurku u Maksima Gorkog i sagradio novu stanicu koja se proširila i na okolne zelene površine. Najavljeno je i rušenje "Male pečurke" na Bulevaru cara Lazara i njena rekonstrukcija.

Komentari 133

  • ns

    04.05.2019 09:24
    Kada bi svaki Novosađanin dao po 130 din i da se otkupi ta površina pa u inat da se zeleni.
  • bibi

    08.05.2017 11:12
    https://www.youtube.com/watch?v=U2nhYnKBsbc
  • Cale

    08.05.2017 10:29
    Danas u 6 protest u parku. Dodji i podrzi, sledeci moze biti park ili igraliste u tvom kraju ili ulici!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti