FOTO, VIDEO: Kako izgleda vakcinacija građana u BIG-u

Novosađani od danas mogu da se vakcinišu i u Tržnom centru BIG, od 10 do 20 časova.
FOTO, VIDEO: Kako izgleda vakcinacija građana u BIG-u
Foto: 021.rs

U ponudi su Sinofarmova i Fajzerova vakcina, a planirano je da se doda i Sputnjik V.

Punkt za vakcinisanje u BIG-u se nalazi u prizemlju objekta kod prolaza ka nedavno novootvorenom delu ovog tržnog centra. Prilikom otvranja punkta za građane, nekoliko desetina uglavnom mladih se vakcinisalo pretežno Fajzerovom vakcinom.

Očekivanja gradskih vlasti su da će se u BIG-u vakcinisati svaki dan više stotina građana, kao što već u Promenadi svakodnevno imaju od 300 do 400 vakcinisanih.

Prema trenutnim podacima u Novom Sadu se prvom dozom vakciniše do 1.000 ljudi dnevno i preduzimaju se akcije da se poveća broj vakcinisanih, jer je u Novom Sadu do sada obe doze dobilo oko 100.000 ljudi, a jednu više od 200.000.



Osim vakcinacije u tržnim centrima, ove nedelje se nastavlja vakcinacija u mesnim zajednicama sa Sinofarm vakcinom, a do kraja nedelje treba da krene i posebno brendiran autobus koji će menjati lokacije po gradu.



Podsetimo da građani u Promenadi od 10 do 20 časova mogu se vakcinišu Sinofarmovom i Fajzerovom vakcinom, dok su na Novosadskom sajmu od 8 do 18 časova građanima dostupne još i AstraZeneka i Sputnjik V.

  • Vladimir

    10.05.2021 17:34
    @blabla
    Da, svi stariji od 16 mogu da se vakcinišu, ali samo Fajzerovom vakcinom. Ona je jedina registrovana za mlađe od 18.
  • Blabla

    10.05.2021 15:47
    Da li neko zna...
    ..da li mogu da se vakcinišu tinejdžeri od šesnaest godina starosti?
  • Sanja

    10.05.2021 14:38
    Svetlo na kraju tunela
    Svaka cast! Posao u vezi sa vakcinama fantasticno odradjen!Ostalo je na nama .Vidi se da se konstantno promislja i prilagodjava kako bi dosli do konacnog resenja a to je kolektivni imunitet!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti