FOTO: Više idejnih rešenja za izgradnju novog mosta u Novom Sadu

Predstavnici kineske kompanije CRBC predstavili su danas više idejnih rešenja za izgradnju novog mosta preko Dunava u Novom Sadu.
Izgled novog mosta prezentovali su gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavu Momiroviću.
 
Sastanku je, između ostalih, prisustvovao i v.d. direktora "Koridora Srbije" Aleksandar Antić.
 
Vučević je naglasio da su posle ovog sastanka bliži još nekoliko koraka izgradnji četvrtog mosta u Novom Sadu.
 
 
 
"Sa kineskim partnerima razgovarali smo o nekoliko mogućih tehničkih i vizuelnih rešenja novog mosta kojem će ime izabrati Novosađani. Užurbano preduzimamo sve radnje kako bismo što pre došli do početka izgradnje. Čeka nas ozbiljan posao oko eksproprijacije i sa bačke i sa sremske strane, a uvereni smo da ćemo dobiti ono što smo i naglasili kineskim partnerima, da to bude most koji će se naći na razglednicama Novog Sada. Za desetak dana održaćemo još jedan sastanak u ovakvom sastavu", naglasio je gradonačelnik Vučević.
 
Ističući da se brojni kapitalni projekti trenutno realizuju u Novom Sadu, ministar Momirović rekao je da će se graditi još jedan most koji će biti deo Fruškogorskog koridora.
 
"Ko sada dođe u Novi Sad posle 10 godina, ima šta da vidi, a sve je to postignuto zahvaljujući razvoju koji ova zemlja doživljava poslednjih nekoliko godina. Samo u prvom kvartalu, rast građevine bio je veći za 20 posto u odnosu na prošlu godinu. To su impresivni rezultati, ali ono što mi zaista želimo jeste da u drugom kvartalu taj rast bude veći za 40 posto. To će biti istorijski rezultat koji možemo da postignemo samo zbog fiskalne konsolidacije i svih projekata na kojima radimo na teritoriji Srbije", istakao je Momirović. 
 
On je izrazio uverenje da će već u februaru biti u funkciji brza pruga Beograd- Novi Sad, te da će se razdaljina između dva grada prelaziti za samo pola sata.
  • Dimitrije

    12.05.2021 23:37
    @Sale
    Kamioni će ići mostom kod Petrovaradina a ne kroz bulevar Evrope.
  • Dimitrije

    12.05.2021 23:34
    Dizajn
    Sviđa mi se ova verzija sa lukom da se barem po nečemu razlikuje od mosta slobode mada je idalje dosta sličan sa ova dva stuba... Voleo bih kad bi dali nešto još originalnije za NS.
  • MARKO

    12.05.2021 21:22
    vučević & VESIĆ
    Ovaj stručnjak od gradonačelnika se u sve razume. Ništa novo za SNS!
    Podseća me na Vesića. Šta će čovek nikada više vlasti i novca nije bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti