U Novom Sadu potpuno vakcinisano više od 100.000 građana

Više stotina građana svakog dana bude vakcinisano protiv kovida u tržnim centrima Promenada i BIG, gde su prošle i ove nedelje otvoreni vakcinalni punktovi, saznaje 021.rs.
U Novom Sadu potpuno vakcinisano više od 100.000 građana
Foto: 021.rs
Glavni tehničar Doma zdravlja "Novi Sad" Nenad Vukas za 021.rs kaže da je solidan odziv građana i podseća da na ova dva mesta bez poziva eUprave mogu da se dobiju Fajzerova ili Sinofarmova vakcina, dok na punktu na Novosadskom sajmu pored ovih vakcina ima Sputnjik V i Astrazeneka cepiva.
 
"Danas ko dođe na Sajam može da se vakciniše bilo kojom od četiri vakcine, a takođe danas dajemo i drugu dozu onima koji su na rasporedu. U sredu smo imali na Sajmu malo veću gužvu jer se davala druga doza 'Sputnjik V' vakcine. U Promenadi i BIG-u se radi redovno i u sredu je bilo oko 500 vakcinisanih građana", navodi Vukas.
 
Glavni tehničar kaže da se nastavlja i sa vakcinacijom građana u prigradskim naseljima, tako da se danas očekuje da 350 ljudi dobije prvu dozu na Slanoj bari, a mobilna ekipa ide i u Bukovac. U petak su na redu Begeč i Rumenka, a u subotu Kać. 
 
U ovim naseljima vakcinacija se radi u organizaciji lokalnih mesnih kancelarija, gde građani mogu da se prijave.
 
Vukas dodaje i da će narednih dana, tokom vikenda i početkom sledeće nedelje na Novosadskom sajmu biti svih vakcina, dok će u Promenadi i BIG-u biti Sinofarmove i Fajzerove vakcine.
 
Do sada su ekipe Doma zdravlja prvu dozu vakcine dale 222.000 osoba, a oko 100.000 građana je revakcinisano. 
  • Ивана.

    14.05.2021 09:58
    Нови Сад
    300.000 становника.
  • :)

    13.05.2021 14:08
    Jesu li uračunali i ove što se sami vakcinišu žutim po parkovima, podrumima i napuštenim objektima?
  • neko

    13.05.2021 14:00
    pih
    Od čega 20%,koliko Novi Sad ima stanovnika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti