Još jedan "Humanitarni ponedeljak" za osmogodišnjeg Lazara na Štrandu

Posetioci Štranda će u ponedeljak, 17. maja ponovo ulaziti na kupalište besplatno, a njihovu kartu zameniće dobrovoljni prilozi za lečenje osmogodišnjeg Novosađanina Lazara Arsenića.
Lazar Arsenić je sa nepune dve godine dobio dijagnozu autizma, od tada kreće sa defektološkim i logopedskim tretmanima. 
 
Psihološkim testiranjem 2017. godine Lazar dobija dijagnozu umerene retardacije, a jedina nada su tretmani matičnim ćelijama koji stimulišu "uspavane" delove mozga i pomažu pri govoru. 
 
Za autizam ne postoji lek, ali se slika stanja deteta može ublažiti intenzivnim tretmanima koji su izuzetno skupi.
 
Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova. Inače, ovo je ponovljena akcija za ovog mališana budući da je prošlog ponedeljka prikupljeno 37.440 dinara, poručuju upravljači Štranda, JKP "Gradsko zelenilo".
 
Svi građani koji imaju potrebu za ovakvom vrstom pomoći mogu da predaju svoje zahteve na glavnoj blagajni Štranda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti