Izabran stručni nadzor na hitnoj izgradnji kovid bolnice na Mišeluku

Ministarstvo odbrane dodelilo je beogradskoj firmi "Project Execution Management" (PEM) posao stručnog nadzora nad izgradnjom kovid bolnice u Novom Sadu, vredan dva miliona dinara sa PDV.
Izabran stručni nadzor na hitnoj izgradnji kovid bolnice na Mišeluku
Foto: 021.rs
Posao je dodeljen u pregovaračkom postupku, bez objave javnog poziva.
 
To znači da se Ministarstvo odbrane pozvalo na hitnost posla i član Zakona o javnim nabavkama koji propisuje da se može zaobići standardna otvorena procedura "radi obezbeđivanja osnovnih životnih uslova u slučajevima elementarnih nepogoda ili tehničko-tehnoloških nesreća čije posledice ugrožavaju bezbednost, zdravlje i živote ljudi, materijalna dobra ili životnu sredinu, u skladu sa propisima kojima se uređuju vanredne situacije".
 
Ministarstvo je poziv za obavljanje ovog posla poslalo na adrese tri inženjerske firme, ali je najbolju cenu i uslove ponudio PEM.
 
Procenjena vrednost posla je dva miliona dinara, a izabrana firma ponudila je nešto više od 1,9 miliona dinara sa PDV.
 
Stručni nadzor biće uveden u posao nešto više od pola meseca nakon polaganja kamena temeljca za kovid bolnicu u Novom Sadu, koja se vodi kao vojni objekat.
 
Kamen temeljac postavljen je 28. aprila na Mišeluku, a radove vredne 4,2 milijarde dinara izvode Vojnograđevinska ustanova "Beograd" sa podizvođačem "Termomontom". Bolnica površine 19.500 kvadrata i sa tri lamele trebalo bi da ima 220 kreveta na intenzivnoj i 404 kreveta na poluintenzivnoj nezi.
 
U planu su dve operacione sale, angio-sala, dva rendgena, dva skenera, odeljenje sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti, osam dijaliznih mesta i drugi prateći prostori.
 
Posle odjave epidemije u Srbiji, gradski čelnici planiraju da ovaj objekat postane gradska bolnica.
  • Zvoncica

    17.05.2021 13:59
    ...
    Ako ne znam sta patriotizam jeste, definitivno znam sta nije. Nije sigurno kada farbas zgrade u boje zastave, a narod gladan i zedan i bez posla. Jadnici iz vladajuce partije, istorija ce vam se smejati.
  • Zovem se Stevo

    17.05.2021 13:44
    INAČE
    Ministarstvo odbrane??????
    Da li se radi o vojnoj bolnici?????
    Uskoro će biti proglašena pobeda nad koronom, pa zašto se onda gradi kovid bolnica??????
    Kako vojske i nema, zašto onda vojna bolnica??????
    Bolje da su sredili postojeću vojnu bolnicu u Petrovaradinu.
  • Mr.M

    17.05.2021 11:34
    Nadam se da bolnicu nece graditi ekipa sa spensa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti