"Dani poljoprivrede" na Novosadskom sajmu

Manifestacija "Dani poljoprivrede", koja se održava u onlajn formatu, počela je na Novosadskom sajmu, a u fokusu događaja biće subvencije i novčani podsticaji poljoprivredi i ruralnom razvoju.
"Dani poljoprivrede" na Novosadskom sajmu
Foto: 021.rs (Grad Novi Sad)
Manifestacija će trajati četiri dana, od 18. do 21. maja.
 
Po rečima člana Gradskog veća za privredu Milorada Radojevića, ova manifestacija nije zamena za tradicionalni Poljoprivredni sajam, koji će se organizovati u septembru. 
 
"Navikli smo da u maju, Novi Sad i Novosadski sajam budu mesto okupljanja najznačajnijih kompanija u agroindustriji, poljoprivrednih proizođača, i nezaobilazno mesto za poljoprivrednike, ali i sve one kojima je poljoprivreda u fokusu interesovanja. Novosadski sajam, prilagođavajući se situaciji sa Кovid 19 virusom, organizuje ove 'Dane poljoprivrede', na kojima će se na onlajn platformi predstaviti izlagači iz zemlje i inostranstva. Takođe, na ovoj manifestacije biće organizovan veliki broj stručnih događaja i predstaviće se aktuelni konkursi za sufinansiranje poljoprivrede. Drago mi je da je Grad Novi Sad pomogao nastup malih proizvođača sa teritorije Grada  na ovom događaju", poručuje Radojević 
 
Mogućnost da se predstave u onlajn okruženju imaju i pojedinci, kao i predstavnici firmi koje se bave agrarom - od proizvođača do prerađivača, finansijskih institucija, organizacija i udruženja, a pored izlagača iz Srbije, nastupaju i firme iz Češke, Španije, Rumunije, Holandije i Hrvatske. 
 
Posetiocima "Dana poljoprivrede" na virtuelnim štandovima biće predstavljena poljoprivredna mehanizacija, traktori, kombajni, priključne mašine, oprema za navodnjavanje, sredstva za zaštitu bilja, kao i najnovije tehnologije u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti