Prekršajna prijava protiv preduzeća koje uzurpira obalu Dunava u Futogu

Inspekcija za zaštitu životne sredine podnela je prekršajnu prijavu protiv preduzeća "Svetorog" koje uzurpira obalu Dunava u Futogu.
Prekršajna prijava protiv preduzeća koje uzurpira obalu Dunava u Futogu
Foto: 021.rs
Iako je preduzeću više puta naloženo da obustavi radove, inspekcija je utvrdila da je "Svetorog" nastavio da nasipa i degradira parcelu u Futogu, za koju čak ne plaća ni zakupninu, a nije ishodovalo ni Uslove zaštite prirode od Pokrajinskog zavoda.
 
Svetorog već godinama unazad koristi zemljište koje je prethodno bilo u nadležnosti VD "Šajkaška" i za koje je do 2016. plaćalo zakup. Međutim, od kada je parcela prešla u nadležnost "Voda Vojvodine" ovom preduzeću nije naplaćivana zakupnina, niti se ono u vezi sa tim obraćalo novom zakupodavcu.
 
Kako su ranije za 021.rs potvrdili iz "Voda Vojvodine", između njih i "Svetoroga" ne postoji ugovor niti bilo koji drugi pravni akt, te se preduzeće nalazi u posedu zemljišta bez pravnog osnova.
 
Zbog ovakve situacije, "Vode Vojvodine" zatražile su vansudsko poravnanje i retroaktivno plaćanje zakupa zemljišta. Odgovor iz "Svetoroga" nije stigao, pa su sve prilike da će se ovo futoško preduzeće naći na sudu i sa JVP "Vode Vojvodine".
 
Osim što je zemljište korišćeno bez dozvola i zakupnine, "Svetorog" je svojim kamionima ugrozio nasip i odbranu od poplava u Futogu.
  • Dr

    24.05.2021 11:10
    Antibot
    Karin Komerc, Svetorog, inspektori, direktori, sta vam nije jasno, sistem je korumpiram, svi su korumpirani, a narod sve to brani ! Znaci otisli smo svi u ... kao narod ! Glasajte za mafiju naivcine lakoverne !
  • Toma

    21.05.2021 12:04
    1945
    Da svane nova 1945., ovde se izgleda jedino tako može napraviti reda i zakona.
  • Leroj

    21.05.2021 10:25
    A Karin komerc?
    Podrška za prijavu, ali šta je sa većim i značajnihim uzurpatorom rečnog korita Karin komercu? Kako može iko u koritu Dunava da se bavi proizvodnjom? Ko mu je ikad kontrolisao obračun i uplate rudne rente? Dobro osim Andreja za regulisanje tekućih obaveza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti