Tribina "Mesne zajednice pripadaju građanima, a ne političkim partijama!" danas na Šodrošu

Javna tribina "Mesne zajednice pripadaju građanima, a ne političkim partijama!" održaće se danas, 21. maja u 17 časova, na Šodrošu.
Cilj organizatora je da pozovu i ohrabre Novosađane da se kandiduju na izborima za mesne zajednice kako bi lokalne institucije uzeli u svoje ruke.
 
"Nedopustivo je da vlast, u trenutku kada se održavaju pregovori oko izbornih uslova za parlamentarne izbore, donosi odluku da se obavezno overavaju potpisi za građanske kandidate na mesnim izborima, i to bez konsultacija i pregovora sa građanima", navode organizatori.
 
Mesni izbori, ocenjuju, su građanski izbori, a mesna samouprava pripada građanima i njihovim udruženjima, a ne partijama. 
 
U tribini će učestvovati Biljana Stojković (Skupština slobodne Srbije), Vesna Rakić Vodinelić (Skupština slobodne Srbije i Most solidarnosti), Bojana Bodroža (Skupština slobodne Srbije i kandidatkinja za članicu Saveta MZ Nikola Tesla – Telep), Aleksandar Lazarević (kandidat za člana saveta MZ Bratstvo – Telep), Duško Radosavljević (Savez antifašista Vojvodine i VKK Vasa Stajić), Vuk Samardžić (kandidat za člana saveta MZ Sečanj), Zdravko Vulin (grupa građana "Moj Bač – Volim Bač i borim se, za svoj grad!") i Zoran Gajić (GKP i kandidat za člana saveta MZ Jugovićevo). Razgovor će moderirati Nedim Sejdinović. 
 
Tribinu organizuju Skupština slobodne Srbije, VKK Vasa Stajić, Centar za održive zajednice i Grupa za konceptualnu politiku.
  • Izbori

    21.05.2021 08:05
    do 7.juna se podnose kandidature za izbore za MZ liman podbara centar kej bulevari novo naselje itd. ceo urbani deo grada
    Sta cekate podnesite kandidaturu eto.
  • Verica

    20.05.2021 23:09
    Nešto se mora preduzeti
    www.mesnezajednice.rs
  • Saša T.

    20.05.2021 22:42
    Vedete bivšeg režima i kandidati na lokalnim izborima, pozivaju na uklanjanje stranaka sa mesnih izbora?! Prilično licemerno! Mesne zajednice su značajne za demokratiju, ali su ih zadavile Demokrate dok su bile na vlasti stalnim smanjivanjem njihovih nadležnosti i otežavanjem njihovog finansiranja. Popraviti se može oštećeno, a ono što je uništeno mora da se gradi ispočetka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti