Izgradnja bazena u Futogu počinje ove godine

Grad Novi Sad planira da ove godine krene sa gradnjom kompleksa zatvorenih bazena u Futogu vrednim više od 900 miliona dinara, saznaje 021.rs.
Izgradnja bazena u Futogu počinje ove godine
Foto: 021.rs (Grad Novi Sad)
Iako ideja o gradnji bazena pored postojeće Sportske hale, nedaleko od OŠ "Desanka Maksimović", postoji već godinama, te je bilo više najava gradnje, stavljanjem ove investicije u rebalans gradskog budžeta, lokalna vlast pokazuje nameru da sa radovima krene ove godine.
 
Tokom 2021. planirano je izdvajanje 105,8 miliona dinara za tehničku dokumentaciju i radove, dok se u 2022. i 2023. planira još 802 miliona za ovu investiciju.
 
Kako se može videti u Programu uređenja građevinskog zemljišta u Futogu, gradiće se kompleks zatvorenih bazena, uz sportsku halu biće smešteni restoran, sportski tereni na otvorenom i dečije igralište.
 
Kompleks predviđa zgradu površine 7.200 kvadratnih metara, u kojoj će biti izgrađen bazen širine 25 i dužine 50 metara, sa prosečnom dubinom od dva metra. Planira se i izgradnja dečijeg bazena, dubine 1,2 metara.
 
U okviru kompleksa biće izgrađena i prateća infrastruktura, odnosno kolovoz, pešačke staze i parking. 
 
Sportski kompleks sa bazenom predviđen je urbanističkim planovima još od devedesetih godina prošlog veka. Namera je da se građanima Futoga, Begeča i Veternika omogući bavljenje vodenim sportovima, jer su tadašnji kapaciteti postali mali za potrebe sve većeg broja stanovnika Novog Sada, što je i danas slučaj.
 
Ideja je bila da bazen u Futogu, zajedno sa planiranim objektom na Novom naselju, te izgrađenim na Slanoj bari, uz proširenje kompleksa na Spensu i Sajmištu, formira mrežu gradskih bazena. Međutim, taj plan nije realizovan, a objekat na Slanoj bari nije dovoljan da pokrije sve potrebe građana, pogotovo u situaciji kada je, zbog kvara, zatvoreni bazen na Spensu - zatvoren.

Teme

bazen
  • Sasa

    26.05.2021 10:46
    Bazen
    U Futogu je davno trebao biti izgradjen bazen. Mislim da nece nista biti od toga, da su to prazne price. Ako bazen i bude izgradjen bice u funkciji SNS-a. Niko drugi nece moci da drzi obuku iz recimo ronjenja ili drugih vodenih sportova. Ni jedan bazen u NS i okolini nema dubinu vecu od 2 m gde bi se mogla izvoditi ronilacka obuka. Bilo bi dobro da neko napravi bazen gde ce bar jedan deo imati dubino od najmanje 5 m da se mogu uraditi sve obuke potrebne za ronioce.
  • Vladan

    22.05.2021 13:55
    @Mige

    Futog deo grada, ovo ti je bio kvalitetan vic. To kao oni iz Borče što viču da su Beograđani...
  • Konacno

    22.05.2021 00:43
    Bazen
    Jos Od 2000 godine svaka politicka partija je u Futogu kampanju zasnivala na izgradnji bazena .Bora Novakovic da je bio pametan kao sto nije i izgradio bazen u mestu gde je rodjen,odrastao,gde je firma koja ga je stipendirala ,vladao bi dugo ,dugo.Ovako je omrazena licnost u Futogu a Vucevic ce jos dugo dugo vladati jer prosto covek zna gde treba da ulaze.E moj Boro stvarno zasluzujes nadimak .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti