FOTO: Novosadski aktivista 10. put Upravi NP "Fruška gora" ostavio smeće "s ljubavlju" i ne odustaje

Novosadski aktivista Petar Živanović u subotu je jubilarni, deseti put, skupljao smeće po Fruškoj gori i ostavio ga "s ljubavlju" ispred kapije Uprave Nacionalnog parka "Fruška gora".
Kako je naveo Živanović, u proteklih deset akcija skupio je 37 džakova smeća, prešao 241 kilometar i "zaradio" četiri krpelja.
 
"Motorne testere 'odzvanjaju' Fruškom, teška mehanizacija krči nove šumske puteve, tucanik se postavlja, kvadovi i enduro motori se i dalje čuju po brdima....Fruška je i dalje prepuna smeća i mini deponija. Najveći problem je i dalje seča i smeće koje ta gospoda ostavljaju za sobom. Idemo dalje...", rekao je Živanović, aktivista iz pokreta "Odbranimo šume Fruške gore".
 
Podsetimo da ovaj Novosađanin proteklih meseci svake subote skuplja smeće koje za sobom ostavljaju kako posetioci ovog nacionalnog parka, tako i drvoseče koje, kako kaže, rade po nalogu Uprave. 
 
On svaki put kese sa smećem ostavlja ispred kapija Uprave, uz poruku "S ljubavlju, vaše drvoseče".
 
 
Cilj je, kako je naveo, da inspiriše i druge ljude da povedu računa o svojoj okolini, ali i da odgovorni za nemar prema prirodi budu kažnjeni.
  • Mico

    24.05.2021 06:12
    Sleper
    Bolje da nakupi sleper i iskipa na vrata da se pomuce da udju na radno mesto.
  • AntifaNS

    23.05.2021 21:37
    #Solidarnost
    #BrigaZaNasuFG

    #SmrtEkoloskomFasizmu
    #SlobodaPrirodi
  • limenka

    23.05.2021 21:32
    eKo S(a)vest
    Godinama unazad šetamo i čistimo, a smeće bacamo u novosadske kontejnere...nije nam palo na pamet da ovim idiotima iz NP ostavimo ispred ograde.
    Hvala gospodine na odličnoj ideji! Pomažemo, slikaćemo, slaćemo redakciji 021, pa da ima za narednu objavu:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti