Zbog vrućine puno posla za Hitnu pomoć

Zbog visokih temperatura, Hitna pomoć je tokom vikenda imala tri puta više posla nego obično.
Zbog visokih temperatura, Hitna pomoć je tokom vikenda imala tri puta više posla nego obično. Doktorka Zita Belić kaže za Radio 021 da je samo protekle noći bilo oko 120 intervencija, a već od jutros su zabeležena tri kolapsa.

"Bilo je puno saobraćajnih udesa zbog pada koncentracije, kolapsa, padova na ulicama, ali i jako  puno poziva hroničnih bolesnika, koji najčešće zbog neadekvatne terapije za pritisak teško podose vrućinu", navodi Belićeva.

Doktorka napominje da bi građani trebalo da piju dnevno tri do četiri litre tečnosti, a najbolje je da to bude negazirana mineralna voda. Bilo bi poželjno da izbegavaju da borave napolju od 9 do 17 sati, da nose laganu garderobu i da što manje konzumiraju tešku hranu. Belićeva dodaje da bi hronični bolesnici trebalo da se obrate dežurnom lekaru kako bi terapiju prilagodili vremenskim uslovima.

Do petka se mogu očekivati temperature između 33 i 37 stepeni, a za sledeći vikend sledi blago osveženje. (D.B)

  • Хм

    12.07.2011 06:53
    @NS POŠTAR: ''TA MATORA SKROTILA''!?

    Било би узалудно да било шта напишем о вашем коментару. Ви сте будала, са великим Б!
  • NS POŠTAR

    11.07.2011 15:09
    Danas oko 14.00 (11.07.2011)umora i prokuvao od ove nesnošljive vrućine usput u ul.Gagarinova 8 uđem u UNIVER da kupim vodu kad ne lezi vraže tri pakovavanja penzionera (znači njih šestoro i to mešano muško žensko)stoje u redu sa sve onim štapovima sa kojima jedva da postignu max.brzinu 1m. na sat i raspravljaju sa sirotom kasirkom kako je nesnosno vruće te kako jedva dišu,hodaju,žive....TA MATORA SKROTILA KANDA NE SLUŠAJU VREMENSKU PROGNOZU I SAVETE NJIHOVIH LEKARA koji mi mlađi plaćamo od naših plata i molimo boga da ovi dotični MATORA SKROTILA ne potroše sav penzioni fond te da nama makar iole ostane za stare dane (ako pre toga ne poumiremo od gladi,nedostatka lekova ili ove NESNOŠLJIVE VRUĆINE)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti