Gradiće se nova škola "Miloš Crnjanski" na Satelitu, traži se projektant

Osnovna škola "Miloš Crnjanski" raspisala je tender za izradu projekta nove zgrade ove obrazovne ustanove na Satelitu.
Gradiće se nova škola "Miloš Crnjanski" na Satelitu, traži se projektant
Foto: Google maps
Javna nabavka je vredna 28 miliona dinara i projekat treba da obezbedi dodatne kapacitete, jer se svake godine povećava broj učenika. 

Postojeća zgrada škole sagrađena je 1962. godine, kao OŠ "Boris Kidrič", a dograđena je 2010, te objekat sada predstavlja dvospratnicu sa dva međusprata, površine 4.159 kvadratnih metara. 
 
Škola ima 22 učionice, učionice za produženi boravak, računarski kabinet, biblioteku, kancelarije sa zbornicom i dve fiskulturne sale. U školi ima 43 odeljenja i 1.157 učenika.

Sadašnja zgrada škole se nalazi u Ulici Anđe Ranković 2, a na parceli pored nalaze se tereni za tenis i fudbal, zelene površine i nelegalno sagrađeni objekat za sport. Prema projektu, na parceli pored škole, površine 14.034 kvadratnih metara, trebalo bi da nikne novi objekat.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da je planirano da novi objekat škole može da primi 1.440 učenika, da je dvospratan sa bruto površinom od 11.000 kvadrata. 
 
Novi školski objekat treba da ima 12 učionica razredne nastave, četiri učionice za produženi boravak, 20 učionica za predmetnu nastavu, veliku salu za fizičko sa svlačionicama, tuševima i drugim pratećim prostorijama na oko 550 kvadrata. Uz to je planirana i manja sala od 300 kvadratnih metara, svečana sala slične površine, kuhinja sa trpezarijom i magacinom, biblioteka sa čitaonicom, te zbornice, kancelarije i druge prostorije. 
 
U dokumentaciji se navodi da izabrani projektant treba da izradi svu neophodnu tehničku dokumentaciju za ishodovanje lokacijskih uslova i dobijanje građevinske dozvole. Ceo posao podrazumeva izradu svih pratećih studija i elaborata, među kojima su i geodetska podloga, plan parcelizacije, studija o proceni uticaja na životnu sredinu i slično, kao i idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje, projekat rušenja stare zgrade...
 
Novac za izradu projektne dokumentacije je obezbeđen iz budžetske rezerve Vojvodine. Rok za podnošenje ponuda je 1. juli. 
 
Još uvek nije poznato na koji način će se finansirati gradnja novog objekta. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski premijer Igor Mirović su još u septembru 2019. najavili izgradnju novog objekta škole. Sada je AP Vojvodina obezbedila novac za projektovanje, te se očekuje da Novi Sad i Pokrajina, uz deo sredstava iz republičkog budžeta, finansiraju izgradnju novog zdanja.
  • Jaca

    01.06.2021 11:19
    BOCARA
    Bocara ce resiti tehnicku i projektnu dokumentaciju, pa on je najiskusniji gradski menadzer za biznis gradnje, prodaje i zarade.
  • Dragan

    31.05.2021 17:05
    @Šonsi
    Zalosno je sto jedna ista osoba ( svima u kraju poznata ) konstantno na mrezama pise sve negativno vezano za ovu ideju samo zato sto hoce ispod svog prozora novu skolu. Imate pravo da se borite za vasu stvar ali nemojte to ciniti na stetu 1500 druge dece.
  • Šonsi

    31.05.2021 14:43
    Škole i parkovi
    Rekonstrukcija i dogradnja OŠ "MC" bi trebala da sledi posle izgradnje nove škole u naselju Šonsi, kod započetog parka i teniskih terena.
    Deca iz naselja Šonsi, Savina i novih zgrada na Detelinari oko bul. Evrope, plus započeta i planirana mega izgradnja u ovom delu (Park Novi, bul. Evrope, stara ranžirna), raspodeljuju se između tri škole: Tozina, I Vojvođanska brigada i Nikola Tesla (nešto malo dece ode i u Crnjanski). U ove tri škole već sada je po 8-9 odeljenja u generaciji, a narednih 4-5 godina biće potrebna još nova 2-3 odeljenja. To je previše.
    Škola kod Šonsija i park što pre!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti