OB Estethics ima junske popuste - liposukcija i korekcija kapaka po specijalnim cenama

Liposukcija je veoma popularna hirurška intervencija i jedna od najčešće izvođenih u poslednje vreme.
Podrazumeva uklanjanje masnog tkiva sa regija tela, gde je drugim uobičajenim metodama vrlo teško ili nemoguće. U pitanju je preoblikovanje tela pacijenta uklanjanjem masnih naslaga u regijama gde ih ima u višku.
 
U ordinaciji OB Esthetics u Novom Sadu hirurške intervencije rade specijalisti plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije dr Sanja Škrbić, prof. dr Zlata Janjić i dr Aleksandra Popović, a liposukcija je jedna od njih.
 
Kako izgleda procedura?
 
U ovoj ordinaciji naglašavaju da liposukcija NIJE način mršavljenja, već samo oblikivanja tela i radi se kod osoba koje imaju stabilnu i željenu telesnu masu, a nezadovoljne su određenim delovima tela gde se nalazi višak masnog tkiva.
 
"Liposukcija podrazumeva trajno uklanjanje tog masnog tkiva kanilama, odnosno iglama sa tupim vrhom, različite debljine (u zavisnosti od dela tela). Može se izvesti samo u lokalnoj anesteziji (za manje intervencije), u kombinaciji sa analgosedacijom ili u opštoj anesteziji. U svakom slučaju se pre početka intervencije ubrizgava tumescent anestezija, tj. fiziološki rastvor, u kojem se nalazi anestetik i adrenalin i koja obezbeđuje bezbolnost, ali i omogućava povećanje zapremine masnog tkiva regije koja se operiše i na taj način olakšava uklanjanje istog", objašnjavaju u ordinaciji OB Esthetics.
 
Kako dodaju, nakon ubrizgavanja tumescenta, ako se radi samo u lokalnoj anesteziji, pacijent više ne oseća bol i procedura se nastavlja tako do kraja. Operacija traje od pola sata, za manje regije, do nekoliko sati, u zavisnosti od obimnosti tretmana.
 
Oporavak i "fat transfer"
 
Dužina oporavka zavisi od veličine tretirane regije i količine izvađene masti. 
 
"Oporavak traje od nekoliko dana, do oko dve nedelje, vrlo retko više od toga, ukoliko se radi kao izolovana operacija, ali ona može biti i deo procedure u sklopu drugih estetskih intervencija, kao što je zatezanje lica ili stomaka, smanjenje grudi i slično. U istom aktu, tj. nakon liposukcije, masno tkivo koje smo uklonili, može se iskoristiti i za presađivanje masti (takozvani "fat transfer"), odnosno za oblikovanje drugih delova tela, gde postoji indikacija za korekcijom oblika i zapremine, kao što su lice, grudi, zadnjica, noge ili bilo koji deo prema želji i mogućnosti", napominju u ovoj klinici.
 
 
Nakon liposukcije se obavezno nose korseti, tj. elastični steznici, prema veličini i delu tela, kontinuirano, u trajanju od šest nedelja, po potrebi i želji i duže, preciziraju u OB Esthetics klinici. 
 
Bol koja se javlja nakon intervencije, najviše podseća na upalu mišića i pacijent je može ukloniti propisanim analgeticima.
 
Kako dodaju, kao i kod svake hirurške intervencije, postoje i komplikacije i u nekim slučajevima mogući rizici, kao što su nejednake konture i simetrije, mlohavost kože, neravnomerna pigmentacija, ugrušci masti, upalni procesi, infekcije, nezadovoljavajući izgled ožiljka i oblika tela, rizici anestezije, stvaranje podliva, asimetrija, povreda okolnih organa u okolini tretirane regije, loše zarastanje rane, duboka venska tromboza, i mogućnost revizije, tj. ponovne operacije.
 
Kako naglašavaju stručnjaci iz ove klinike, potpuni rezultat liposukcije vidi se tek nakon dva-tri meseca, nekad i duže, i u tom periodu je veoma važno održati telesnu masu, po mogućnosti baviti se fizičkom aktivnošću i jesti adekvatno, kako bi se održao željeni izgled. 
 
 
U OB Esthetics klinici kažu da liposukciju mogu raditi sve punoletne, zdrave, formirane i psihički zdrave osobe, kao i u slučaju svih ostalih estetskih operacija.
 
Kada treba raditi operaciju kapaka
 
Operacija kapaka se ne radi samo zbog estetike, već i iz zdravstvenih razloga, jer se neretko dešava da se kada su kapci spušteni javi problem sa vidom.
 
Operacija kapaka je jedna od najčešćih estetskih procedura, u kojoj se odstranjuje višak kože i/ili masnog tkiva, koje se nalazi u potkožnom tkivu i doprinosi spuštanju kapka. Može se raditi u lokalnoj, intravenskoj ili opštoj anesteziji, u zavisnosti od zdavstveng stanja i želje pacijenta, a u dogovoru sa plastičnim hirurgom i anesteziologom. Operacija samo gornjh ili donjih kapaka traje oko 45 do 60 minuta, sve zajedno oko sat i 45 minuta. 
 
 
"Kapci se ne prekrivaju zavojem, nego samo tankim sterilnim flasterima, tako da vidno polje nije ugroženo. Isti se skidaju nakon dva dana i moguće je uobičajeno održavanje higijene, umivanje, tuširanje, pranje kose. Oporavak je kratak, od pet do 10 dana. Nakon petog dana se skidaju konci, otok i podlivi eventualno, u zavisnosti od individue, traju još koji dan", objašnjavaju u OB Esthetics-u.
 
Bol nakon operacije nije intenzivna i uz uobičajenu peroralnu terapiju (panadol, diklofen i slično), vrlo se lako podnosi, dodaju lekari iz OB Esthetics klinike. Kažu i da je otok najizrazitiji drugi dan, te polako nestaje uz mirovanje, hladne obloge i preporučenu terapiju.
 
"Kada kažemo mirovanje, ne znači i biti vezan uz postelju, pacijent može da obavlja uobičajene aktivnosti, osim veće fizičke aktivnosti kao što su teretana i sport", dodaju lekari.
 
Evolucija ožiljka traje oko godinu dana, ali već posle dva-tri meseca, ožiljak je slabo vidljiv i uz upotrebu adekvatne kreme, koju lekari uvek savetuju nakon skidanja konca, veoma brzo bledi i nestaje.
 
 
Akcija tokom juna 
 
Od 1. juna OB Esthetics ordinacija pripremila je popuste za operaciju kapaka i liposukciju. Svi zainteresovani za ove intervencije po promotivnim cenama za detalje mogu da se obrate na fejsbuk i instagram stranici.
 
OB Esthetics izvodi i nehirurške tretmane, kao što su tretmani botoksom, hijaluronskim filerima, profhilo, lipolize, mezoterapije, derpamen tretmani i druge, a njihovi pacijenti pregled mogu zakazati i kod dermatologa dr Milice Subotić. O ovim temama možete čitati u narednim tekstovima na portalu 021.rs.
 
Klinika se nalazi na Limanu, na adresi Narodnog fronta 20. Pregled možete zakazati na telefon 021/63-63-613, a više informacija dobiti putem sajta, društvenih mreža fejsbuk i instagram.
 
Kroz samu ordinaciju možete i virtuelno da se prošetate.
 

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti