Grad o seči kod Lidla: Na parkingu će biti 39 sadnica, nova stabla u kružnoj raskrsnici

Seča i orezivanje stabala na Futoškom putu, zbog parternog uređenja okoline novog objekta Lidla, izazvala je veliku pažnju javnosti, ali i revolt građana.
Grad o seči kod Lidla: Na parkingu će biti 39 sadnica, nova stabla u kružnoj raskrsnici
Foto: 021.rs
Kako se navodi u reakciji osam grupa građana, u pitanju je "masakr odobren u institucijama". Međutim, i u Lidlu, ali i u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, skidaju odgovornost sa sebe.
 
Nakon što je 021.rs objavio tekst u kojem prostor dat građanskim inicijativama, ali i Lidlu, te gradskoj administraciji, iz Kabineta gradonačelnika stigla je dopuna odgovora.
 
Ponavljaju da će se u narednom periodu pokloniti pažnja unapređenju zelenila, te daju više detalja o sudbini zelenih površina na ovoj lokaciji.
 
"Na predmetnom lokalitetu, na kome se trenutno izvode radovi, predviđeno je ukupno 5.500 kvadratnih metara zelenih površina. Uređenje istih, odnosno sadnju različitih grupa zelenila (drvoredne sadnice, visoko i srednje drveće, ukrasno šiblje i travnate površine), realizovaće JKP Gradsko zelenilo do kraja tekuće godine", navodi se u dopuni odgovor. 
 
Dodaju i da će u okviru parkinga biti posađeno 39 drvorednih sadnica, dok su nova stabla, iz grupe visokog i srednjeg drveća, planirana u kružnoj raskrsnici i na prostoru uz Futoški put. 
 
"Funkcionalnost i dekorativnost navedenog lokaliteta upotpuniće se sadnjom različitog ukrasnog šiblja i travnatih površina", zaključuje se.   
 
Podsetimo, seču i orezivanje, u sklopu partnernog uređenja okoline novog prodajnog objekta Lidla, praktično su platili građani, s obzirom na to da je za te poslove izdvojen 181 milion dinara iz gradskog budžeta. Posao parternog uređenja su dobile firme "Put-invest" i "AB&CO" iz Novog Sada, te "Tehnika" iz Vršca.
 
Novi objekat Lidla izgrađen je na prostoru na kom se nekada nalazio rasadnik Gradskog zelenila. Lidl je kupio ovaj prostor na javnoj licitaciji, po ceni od 233,4 miliona dinara.
  • AntifaNS

    03.06.2021 20:41
    Ova ekoloska i ekonomska bahatost kapitalistickog sljama u ovoj kapitalistickoj robovlasnickoj koloniji, koja ima zastitu desnicarskih Radikala ce uticati na to da se jednom u buducnosti vrati ideja levicarskih pokreta i snaga.
  • Novosadjanka

    02.06.2021 12:12
    "da komsiji crkne krava"
    @szabatka
    Zaigrajmo kraj fontane, uz tamburaski orkestar, obasjani duginim bojama...plesimo, dok ne potone gradska kuca....
    p.s imas li stelu za zolnai zeleni, renovirali bi vikendicu?
  • Novosađanka

    02.06.2021 09:27
    Zaokruži neki drugi broj
    Vidim da mnogi krive Lidl, ali istina je da se ovo ne bi desilo da im vlast nije dozvolila.
    Bahato ponašanje prema Srbiji i uništavanje iste (koje smo u prilici da gledamo svaki dan) ste vi gospodo dozvolili.
    Zaokružili ste njihov broj radi čega?! 2 crvene, sendviča, mogućeg posla...i dali im moć da se bahate nečim što pripada nama a ne njima! Tako sad ili komentarišite po portalima, ili uradite nešto.
    Uskoro će izbori.
    Dajte da više ne budemo NAZADNI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti