Korisnici Gerontološkog centra "Novi Sad" napokon idu na izlet na Frušku goru

Korisnici Doma Liman Gerontološkog centra "Novi Sad" dobili su odobrenje za odlazak na izlet, koji je najavljen još u oktobru prošle godine.
Korisnici Gerontološkog centra "Novi Sad" napokon idu na izlet na Frušku goru
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju Gerontološkog centra, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odobrilo je izlet zbog novonastale povoljne epidemiološke situacije.
 
Korisnici ustanove na Limanu će provesti nekoliko sati na fruškogorskom izletištu "Letenka".
 
Izlet se organizuje u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta, a Grad Novi Sad omogućio je prevoz autobusom za 58 korisnika doma.
 
Iz Gerontološkog centra nisu najavili da li će i kada će i korisnicima ostalih domova biti organizovan sličan izlet. 
 
Podsetimo, korisnici domova za stare u Novom Sadu, ali i širom Srbije, bili su gotovo godinu dana potpuno odvojeni od sveta, a neki od njih nisu imali pristup ni dvorištu. Nakon što su u septembru prošle godine mediji pisali o njihovoj situaciji, nadležno Ministarstvo je najavilo da će im biti obzebeđeno da bar jednom nedeljno borave na Fruškoj gori. 
 
Odobrenje Ministarstva za sopstvenu ideju tada je izostalo. Prvo popuštanje u ustanovama socijalne zaštite bilo je nakon što se veći deo korisnika vakcinisao.
  • Ranko

    02.06.2021 10:03
    Ovo je odlicno, kao u zatvoru. Godinu dana bez svezeg vazduha i bez sunca, a sada tri sata da vidite kako zivot prolazi dok vi cekate da umrete, pa posle natrag u bajbok. Ponizavajuce, kao da su starci svi izlapeli i da moze sa njima da se radi sta hoce.
  • Dragan

    02.06.2021 09:29
    Ah
    Još jednom napominjem mesec dana u staračkom domu je od 500 evra pa naviše.Liman je naj skuplji, Futog naj jeftiniji.Nekad je bio ideal umreti u svojoj kući danas ih bogati šalju u staračke domove da im ne smetaju ili da bi prodali imovinu.Koliko penzionera ima 500 evra to da plati.Sa dvadeset godina se prijavite za dom.Znam neke mnogo pre korone da su svoje zatekli mrtve u sobi u krevetu pored živih ,da su osoblje vijali po zgradi.
  • Tužno

    01.06.2021 20:55
    Liman je dom bez dvorišta
    U Gerontoloskom je sve bitnije od kvalitetne usluge za korisnike. I renoviranje doma na Limanu je bilo bitnije, da se majstori puste u zgradu usred korone a dom i dalje nema dvorište gde bi korisnici u toku korone izašli u šetnju. Bruka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti