Bolje snabdevanje toplom vodom Novog naselja i Detelinare: Menja se kotao u Toplani "Zapad"

Novosadska toplana će zamenu kotla u Toplani "Zapad" platiti gotovo 300 miliona dinara sa PDV-om, saznaje 021.rs.
Bolje snabdevanje toplom vodom Novog naselja i Detelinare: Menja se kotao u Toplani "Zapad"
Foto: 021.rs

Ovo je cena koju je za radove tražila grupa ponuđača koja je i dobila posao, a radi se o "NS Koncept", "Energotehnika-Južna Bačka" i "Contex Energy" iz Novog Sada, "Remming" iz Srbobrana i "MIK projekt" iz Beograda, sa podizvođačem "Logo centar iz Vrbasa".

Oni su bili jedini ponuđači na tenderu, a rok za završetak radova je 365 dana.

Radovi u Toplani "Zapad" su najveća ovogodišnja investicija Novosadske toplane, a zamenom kotla za zagrevanje vode dobiće se modernija oprema, a Novo naselje i Detelinara će imati bolju i sigurniju isporuku tople vode.

Toplana "Zapad" trenutno ima tri kotla za zagrevanje tople vode ukupne snage 27,9 MW (megavata) i prosečne starosti skoro 32 godine.

Sada će se graditi dva nova kotla ukupne snage 40 MW, koja će raditi na prirodni gas, a novi kotao broj 2 će u slučaju potrebe moći da radi i na lako lož ulje/biodizel.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti