Rekonstrukcija biciklističkih i pešačkih staza duž Futoškog puta počinje ovog leta

Gradska uprava za građevinsko zemljište traži firme koje će rekonstruisati oko 9,5 kilometara biciklističke i pešačke staze na delu Futoškog puta, od Hajduk Veljkove ulice do Bulevara patrijarha Pavla
Rekonstrukcija biciklističkih i pešačkih staza duž Futoškog puta počinje ovog leta
Foto: 021.rs
Ova deonica samo je jedna faza od ukupne dve planirane u kompletnoj rekonstrukciji staza u Futoškoj ulici i na Futoškom putu.
 
Procenjena vrednost radova je 151 milion dinara bez PDV, odnosno oko 180 miliona dinara sa PDV.
 
Procena je da će radovi trajati osam meseci, a radiće se rekonstrukcija obe strane ulice. Ko je dobio posao na tenderu znaće se krajem meseca, a radovi bi mogli da počnu već krajem jula.
 
Biciklističke staze biće šire i dozvoljavaće, u najdužem delu, dvosmerno kretanje biciklista.
 
Zadržavaju se stabla koja duž celog poteza daju karakterističan izgled, ali se staze moraju odvojiti i zaštititi od korenja. Staza će mahom biti obojena u crveno, ali ne celom dužinom.
 
Potez će biti dodatno ozelenjen, pešačke staze uređene i jasno odvojene od biciklističkih, autobuske stanice ostaju gde jesu, a biće postavljene klupe i korpe za otpatke gde su inženjeri procenili da je najviše potrebno.
 
Šta će biti sa delovima ulice gde postoje nerešeni imovinsko-pravno odnosi nije poznato i oni nisu bili deo projekta rekonstrukcije.
 
Između parking mesta na kolskim ulazima i biciklističkih staza planira se odstojanje koje će omogućiti da se vozila tako parkiraju da ne ometaju vožnju biciklista.
 
Postaviće se oboreni ivičnjaci koji će olakšati kretanje biciklista. Deonica od Hajduk Veljkove ulice do Bulevara patrijarha Pavla u dosta je gorem stanju u odnosu na deonicu od Bulevara oslobođenja do Hajduk Veljkove ulice, koja će takođe biti rekonstruisana. 
 
Detaljnije o planovima za kompletnu rekonstrukciju Futoške ulice i Futoškog puta čitajte OVDE.
  • Vlada

    07.06.2021 12:28
    @/

    U prevodu - ne postoji izvan tvoje isfrustrirane mašte.
  • Dejanns

    07.06.2021 10:36
    Najgore puteve u Srbji imamo,bulevar kneza Milosa npr,horor
  • /

    04.06.2021 17:45
    /
    @vlada
    procitaj ga pa ces naci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.