Vučević: Novi Sad verovatno nije konkurisao kod ministarstva za zamenu stolarije, nemamo projekat

Grad Novi Sad ne odgovara na pitanje 021.rs da li je istina da se nije konkurisalo na poziv Ministarstva energetike za "zamenu stolarije", zbog čega će svi Novosađani biti uskraćeni za ovaj novac.
Vučević: Novi Sad verovatno nije konkurisao kod ministarstva za zamenu stolarije, nemamo projekat
Foto: 021.rs
Nakon što je predsednik odborničke grupe DSS Bojan Radojević 26. maja poručio da Novi Sad nije konkurisao za sredstva Ministarstva energetike za povećanje energetske efikasnosti, a putem kog su građani mogli da dobiju novac za zamenu stolarije, građani su započeli diskusiju, a čelnici ćute.
 
Iz Gradske kuće danima ne odgovaraju na naša pitanja. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže za 021.rs da Grad "verovatno nije konkurisao čim ništa ne odgovaraju".
 
"Čekaju da ja odgovorim - kad se nešto dobro dogodi, svi izađu da se slikaju. Pretpostavljam da bi rekli da su konkurisali, verovatno nemaju gotove projekte po toj temi odnosno nismo bili tu pripremljeni, što znači da treba mnogo više da radimo na tom polju. Konkurisali smo za mnoge druge stvari, fokusirali smo se na kulturu, na komunalnu infrastrukturu i na zdravstvo ali nešto na ovom polju moramo da radimo. Ja volim što pitate, ne mislim da treba bežati od te teme, ali to je pitanje koje ćemo mi morati da raspravljamo i na Gradskom veću", mišljenje je prvog čoveka Novog Sada.
 
Ministarstvo energetike dugo je promovisalo budžet namenjen jedinicama lokalne samouprave, koji bi konkurisanjem na javni poziv dobili sredstva za dalju podelu građanima. 
 
Dobijanjem sredstava, građani bi mogli da unaprede energetsku efikasnost u stambenim zgradama, porodičnim kućama i u stanovima. Nakon što bi gradovi i opštine dobili novac po javnom pozivu, isti bi rasporedili građanima početkom jula. Ukupan iznos koji jedinica lokalne samouprave može da dobije je 10 miliona dinara, a subvencioniše se do 50 odsto potrebnih troškova pojedinačnih projekata sanacije.
 
Detaljnije o celoj proceduri pročitajte na OVOM LINKU.
 
Ministarstvo energetike još uvek nije objavilo preliminarnu listu jedinica lokalne samouprave koje su konkurisale i dobile sredstva.

Komentari 101

  • Penzioner EPSa

    10.06.2021 20:08
    Energetska efikasnost

    BOJAN C
    07.06.2021 • 17:53
    Kako nemate projekte? Pa nemate ko da vam radi. Kod nas u ElektroVojvodini radio Dušan Savić momak je za diplomski napisao rad ušteda energije u oš prva vojvođanska brigada. I šta bi sa tim projektom ništa. Napisao u drugi za oš u Šangaju i tu je on lično našao sredstva. I škola sređena.
    Ali za njega nije bilo mesta da radi jer su svi ostali dobili za stalno. A tek što je ovde radio posao rasturao imao najbolje rezultate u investicijama. Takvi inženjeri napuštaju našu firmu da bi određena gospoda mogla da piju kafu po ceo dan

    Dule Savić je dobio nagradu za NAJBOLJI MASTER RAD U SRBIJI, baš na tu temu energetske efikasnosti u OŠ prva vojvođanska brigada. i za njega nije bilo mesta u Elektrovojvodini iako je mladić dobar, pametan, radan, lepo vaspitan ali ima "jednu manu" ne želi u politiku.Predstavljao firmu na kongresima, pisao projekte ali đžabe pamet, znanje, zvanje, bitno je SAMO ČLANSKA. Zato smo tu gde jesmo. Sve pametni inženjeri nam odoše, a primaju se ljudi koji ne znaju ni šta je KW/h.
    Zanima me samo da li A.Vučić zna ko je SVE dobio posao u EPS-u, a stručnjaci odoše iz zemlje!
    E Srbijo među šljivama
  • Jovan Tutački

    10.06.2021 01:58
    I dosad smo bili bez tog, ta ne moramo ni imati, a Evropa nek' gleda svoja posla, a mi ćemo svoja. A zdruge strane, evo Đilasu i Marinika štofa za kampanju. Mnogo smo para podobijali od kovida, a država je uvek samo uzimala. Đilasa na vlast, pa ćemo njemu skupiti ono malo da imamo milijardera i mi, a ne samo Crna Gora. Da se i mi ponosimo. Bez brige naš trostruki gradonačelnik će to rešiti u svom stilu, samo se bezveze jedite. Dovo Japance, a da ne dovede pendžere i vrata. Ta di to ima?
  • mr,no

    09.06.2021 22:38
    vucevic
    podnesi ostavku vucko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti