DSS: Subvencije za zamenu stolarije tek deo propuštenog

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije upitao je lokalnu vlast ko je odgovoran za to što su Novosađani ostali uskraćeni za novac za povećanje energetske efikasnosti svojih objekata.
DSS: Subvencije za zamenu stolarije tek deo propuštenog
Foto: 021.rs
Novosadski odbor DSS reaguje nakon što je 021.rs objavio priču o tome da Novi Sad verovatno nije konkurisao kod Ministarstva energetike za sredstva za zamenu stolarije, jer gradska vlast nije imala projekat. 
 
Da Novi Sad nije iskoristio ovu priliku ukazao je krajem maja predsednik Gradskog odbora DSS Bojan Radojević, a sada dodaje da će Novosađani ostati uskraćeni za do 100.000 dinara.
 
"Zbog toga što se iz novosadske uprave niko nije odazvao na konkurs Ministarstva energetike za povećanje energetske efikasnosti, Novosađani će, za razliku od drugih građana Republike Srbije, ostati uskraćeni za do 100.000 dinara subvencija za povećanje energetske efikasnosti svojih objekata. Subvencije za zamenu stolarije su tek deo onoga što je propušteno. Građani Novog Sada su mogli, na osnovu projekta Ministarstva, osim stolarije, da unaprede i izolaciju svojih objekata ili da zamene kotlove individualnih ložišta i da pređu na ekološka goriva. Osim znatne finansijske pomoći Novosađanima, ovo je veoma važno i za smanjenje zagađenja vazduha sa kojim se suočavamo poslednjih godina", poručuje Radojević.
 
U DSS poručuju da se ovaj propust lokalne vlasti ne može "relativizovati izgovorima da su građani Novog Sada dobili nešto drugo, nego se mora podneti odgovornost i iznaći način da Novosađani ipak ostvare pravo na subvencije za povećanje energetske efikasnosti svojih objekata".
  • Stara Detelinara

    08.06.2021 16:30
    @Detelinarac
    A Što tražiš parking u Branka Bajića, kada navodno živiš pored crkve???
  • Lala

    08.06.2021 16:25
    Ovo je bilo do milion dinara ukupno za Grad Novi Sad, realno ne treba da se halavimo već da BG i NS to prepuste siromašnijim lokalnim samoupravama. Mada možda i nisam u pravu, pomoć je namenjena siromašnijim građanima kojih ima svuda.
  • Бранислав

    08.06.2021 15:32
    ДСС је једна од странака која уз радикале и некада Шапића глуме опозицију...а доказ за то је да је ДСС у коалицији са ПОКС-ом који је у власти са напредњацима у Новом Саду...и сад као шатро ДСС критикујући градске власти критикује и свог коалиционог партнера...ајде молим вас...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti