Gradska uprava je ćutala o konkursu za zamenu stolarije. Novosađanima je odgovorio SNS

Gradski odbor Srpske napredne stranke reagovao je na saopštenje Demokratske stranke Srbije, u kom opoziciona partija navodi da su subvencije za zamenu stolarije tek deo propuštenih prilika.
Gradska uprava je ćutala o konkursu za zamenu stolarije. Novosađanima je odgovorio SNS
Foto: 021.rs
Gradski odbor Demokratske stranke Srbije upitao je lokalnu vlast ko je odgovoran za to što su Novosađani ostali uskraćeni za novac za povećanje energetske efikasnosti svojih objekata.

"Zbog toga što se iz novosadske uprave niko nije odazvao na konkurs Ministarstva energetike za povećanje energetske efikasnosti, Novosađani će, za razliku od drugih građana Republike Srbije, ostati uskraćeni za do 100.000 dinara subvencija za povećanje energetske efikasnosti svojih objekata", naveo je DSS.   
 
Nedugo nakon njihovog saopštenja stigao je i odgovor vladajuće partije, u kojoj poručuju opozicionoj stranci da se "bavi pisanjem nebuloznih saopštenja i da samim tim stvara nepotrebnu paniku među građanima".
 
Navode da je Agencija za energetiku Novog Sada u planu za 2021. godinu u budžetu opredelila sredstva za izradu Programa energetske efikasnost Grada Novog Sada za period od 2022. do 2024. godine i Plana energetske efikasnost Grada Novog Sada za 2022.
 
"Izradom Plana i Programa energetske efikasnosti strateški će se definisati aktivnosti i vremenski periodi za koje će Grad Novi Sad sprovoditi mere za povećanje energetske efikasnosti objekata na teritoriji Grada. Izrada ovih dokumenata je u toku i njihov završetak očekuje se do decembra 2021. godine, čime će se formirati osnov za obezbeđivanje sredstava u budžetu za 2022. godinu, za pomenute namene. Pomenuta strateška dokumenta predstavljaju detaljno sagledavanje stanja trenutne situacije u ovoj oblasti na čitavoj teritoriji Grada Novog Sada uz jasno prepoznavanje potreba naših sugrađana u zavisnosti od vrste i tipa stambenih objekata u kojima žive, tipa naseljenog mesta, ali i jasno prepoznavanje i predlaganje mera za unapređenje zatečenog stanja, te donošenja Odluka-propisa kojima će se dugotrajno urediti kvalitet i tip novogradnje u Novom Sadu", navode u SNS. 
 
Navode i da Novi Sad nije bio u mogućnosti da se prijavi na konkurs s obzirom na to da je rok za prijavu na javni poziv Ministarstva rudarstva i energetike za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koje sprovode jedinice lokalne samouprave bio 25. maj, a da je izrada strateških dokumenata u toku.
 
"Kako je i samo Ministarstvo rudarstva i energetike navelo, ovaj poziv je prvi u nizu jednog kontinuiranog procesa podrške građanima za unapređenje energetske efikasnosti, u narednom periodu (u 2022.godini) očekuje se značajno veći budžet za ove namene. Grad Novi Sad kao odgovorna lokalna samouprava će biti spreman da učestvuje na ovakvim i sličnim javnim pozivima i da sopstvenim sredstvima podrži realizaciju Programa i Plana energetske efikasnosti Grada", zaključuju naprednjaci.
 
Podsetimo, 021.rs je gotovo dve nedelje čekao odgovore iz Gradske kuće u vezi sa tim zbog čega se Novi Sad nije prijavio na konkurs ministarstva za povećanje energetske efikasnosti. Kakav-takav odgovor građani su dobili nakon što je 021.rs na javnom događaju o ovoj temi pitao gradonačelnika Miloša Vučevića, dok je potpunije objašnjanje stiglo iz centrale vladajuće partije.
 
"Čekaju da ja odgovorim - kad se nešto dobro dogodi, svi izađu da se slikaju. Pretpostavljam da bi rekli da su konkurisali, verovatno nemaju gotove projekte po toj temi odnosno nismo bili tu pripremljeni, što znači da treba mnogo više da radimo na tom polju", deo je odgovora gradonačelnika.  
 
Iz tog razloga, iako su građani dobili odgovor na jedno od mnogih pitanja, otvara se još jedno - da li mediji sledeći put pitanja da šalju na adresu Gradske kuće ili pak na adresu Srpske napredne stranke?   
  • vlada mađar

    11.06.2021 00:07
    NAPRDNJAČKA BAGRA
    Šta možeš očekivati od "STRUČNJAKA" koji su se školovali na Naprdnjačkoj akademiji!
  • pedja

    09.06.2021 16:30
    bunga bunga
    Sada sam saznao da je agenciju za energetiku u novom sadu,pazi sad,dobila na upravljanje stranka jedinstvene srbije iz jagodine...Hahahahah pa ljudi,novosadjani,dal' ima dalje.inace kum lika kog zovu šojić i koji vodi jedinstvenu srbiju u novom sadu a koji je bio saner do pre par meseci je direktor agencije za energetiku novog sada..Ima i neki lik po imenu kapri koji vedri i oblaci u toj stranci...Dobro da imamo struje covece!!!!!!Kuku
  • srs

    09.06.2021 10:03
    sns
    Bitno da plaćamo stavku, odvodnjavanje, a stolarija nije bitna. Strašno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti